Veelgestelde vragen

Er zijn in totaal 4 ingangen, allen zijn te vinden op de plattegrond.

Jazeker, graag laten wij onze exposanten de standlocatie en het nieuwe gebouw zien voor de start van de beurs. We raden aan om, voor een eerste indruk, de plattegrond te bekijken.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn altijd welkom. 

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangs/entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van RAI Amsterdam. Zelf moet er uiteraard een toegangs/entreekaart gekocht worden. Indien u niet in het bezit bent van een invalidekaart maar wel denkt hiervoor in aanmerking te komen dan kunt u ons hiervan per mail op de hoogte stellen.

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

RAI Amsterdam is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de RAI Amsterdam zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage. Deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daaruit verwijzen wij u naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met:

 • Naam
 • Telefoonnummer;
 • Datum van ophalen;
 • Event/beursnaam.

Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

 

Dat mag. Houd er rekening mee dat er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. De afdeling Safety & Security staat daarbij nauw in contact met diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat u RAI Amsterdam op een aangename manier kan bezoeken. 

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar u zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met de volgende gegevens:

 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Datum van ophalen
 • Event/beursnaam

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Bij het ophalen heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. 

 

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet toegestaan.

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Ja. Tegen betaling van € 2,00 kunt u uw jas in de garderobe achterlaten.
 

In RAI Amsterdam zijn een beperkt aantal grote kluisjes/lockers aanwezig voor uw bagage. Deze zijn bereikbaar tijdens evenementen waarbij gebruik gemaakt wordt van Entree C, de entree van het Holland Complex.
Meer informatie over de lockers, zoals de maatvoering en overige specificaties vindt u op de website Lockerpoint Luggage Storage.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze garderobe.

In entree C en K van het RAI complex zijn geldautomaten aanwezig. U kunt bij de informatiebalie in de diverse entrees informeren naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten. Het aanbod verschilt per evenement. Kijk hier voor meer informatie. 

Verspreid over de beurs zijn tal van cateringfaciliteiten aanwezig met een breed assortiment aan gerechten en dranken. Kijk hier voor meer informatie. 

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten. Het aanbod verschilt per evenement. Kijk hier voor meer informatie. 

 

De RAI beschikt over een publiek wifi netwerk in het congrescentrum van RAI Amsterdam. Het is per beurs of evenement verschillend of de organisatie de wifi mogelijkheden en het wifi netwerk heeft uitgebreid.

Ja, in het hele gebouw is airconditiong aanwezig.

Ja, dit kan in de Baby Care Lounge.

De Baby Care Lounge is voorzien van drie comfortabele zitplaatsen, een verschoonmeubel met twee aankleedkussens, een box, een koelkast en een wastafel met warm en koud water.

De Baby Care Lounge kan met een sleutel van binnen worden afgesloten. De sleutel is verkrijgbaar bij Receptie D op de begane grond van het Elicium (entree D) en dient na gebruik hier weer teruggebracht te worden.

Er zijn geen kolfapparaten beschikbaar, deze dient men zelf mee te nemen.

In de voedingsruimtes is een magnetron aanwezig.

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.

U mag 15 min voor uw tijdsslot aankomen rijden. Afhankelijk van de drukte en ruimte wordt gekeken of u direct het werkterras op kunt. Mocht u verlaat zijn (later dan 30 minuten), dan raden wij u aan om uw boeking te verplaatsen naar een later tijdstip.

Ja, wij werken met het RAI Logistics Management System (RAI LMS) voor het registreren van vrachtleveringen. Voor toegang en een optimale doorstroming vragen wij u een tijdslot te reserveren via www.rai.nl/LMS voor het laden en lossen bij de RAI tijdens op- en afbouw van de meeste evenementen.

 

 

U kunt uw boeking op een later tijdstip aanpassen. Graag uw boeking compleet maken voordat de chauffeur arriveert op de RAI.

Nee, dubbele en opeenvolgende boekingen zijn niet toegestaan. Deze worden ook verwijderd. De bedoeling is dat u een tijdsslot boekt om te laden/lossen en daarna pas uw werkzaamheden in de hal gaat verrichten. Mocht u enkele minuten langer nodig hebben dan kunt u dit in overleg doen met de dienstdoende coördinator bij de verkeersregelaars.

U mag wel een boeking in de ochtend uren maken om spullen te leveren en in de middag weer om (eventueel) uw leeggoed op te halen. Let op, u heeft een geldige boeking nodig als u een werkterras op wilt met een voertuig.

Bepaalde voertuigen zoals bijvoorbeeld busjes lager dan 2.70 m hoog en personenwagens kunnen geen boeking maken in RAI LMS omdat zij niet zijn toegestaan op het werkterras. Dit staat aangegeven in ons Verkeersreglement. U kunt daarom geen boeking maken of u ziet een foutmelding.

Er zijn per tijdsslot een aantal plaatsen beschikbaar. Mocht uw gewenste tijdsslot niet beschikbaar zijn, dan zijn alle plaatsen vol geboekt. Kies dan het eerstvolgende beschikbare tijdsslot.

Drie weken voor opbouw evenement komt het evenement online in RAI LMS.

Voertuigen tot 2.70 m hoog kunt u parkeren in de parkeergarages P1 t/m P4. Voertuigen hoger dan 2.70 m dienen na einde tijdslot te parkeren op de aangewezen dag parkeerlocatie. Vraag aan de verkeersregelaar waar deze locatie is.

 

Nee, het laad- en losgebied is niet bedoelt voor busjes. Deze busjes moeten parkeren in de P1/P2/P3 garage (tot 1.90 m hoog) P4 (tot 2.70 m hoog). In de P1, P3 en P4 garages zijn goederenliften aanwezig.
Tijdens bepaalde evenementen wordt hierop een uitzondering gemaakt. Houd hiervoor de Verkeersreglementen in de gaten van het betreffende evenement. Deze staan op onze website www.rai.nl onder exposeren. 

 

Tijdens de op- en afbouw uren is het parkeren gratis. Voertuigen die in de garage staan kunnen door het scannen van hun opbouwbadge bij de uitrit van de garage de parkeerfaciliteit verlaten. Vrachtverkeer dat op een dag parkeerlocatie staat geparkeerd, kan kosteloos het terrein verlaten zonder enige handeling. 

Leuk dat u geïnteresseerd bent! RAI Amsterdam heeft regelmatig vacatures voor uiteenlopende functies maar u bent altijd vrij om een open sollicitatie in te dienen.
Meer informatie over vacatures »

In de agenda op de website van RAI Amsterdam is alle informatie te vinden over de komende evenementen.

Fijn dat u geïnteresseerd bent. Meer weten over de verhuurmogelijkheden van het RAI Tentoonstellings- en congrescentrum? We geven u graag een overzicht van de verhuur mogelijkheden.

Hiervoor kunt u een email sturen naar raimarketing@rai.nl of bellen naar 020 549 12 12.

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Voor algemene vragen en vragen over toegangskaarten en registratie kunt u contact opnemen met info@rai.nl.

Het huidige RAI Amsterdam complex aan de Zuidas is in 1961 geopend. Voor die tijd zetelde de RAI gedurende veertig jaar in een gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam waar nu zorgcentrum d'Oude Raai staat. 

In de beginjaren tot 1922 beschikte de RAI niet over een eigen expositiecentrum, maar werd het roemruchte - nu niet meer bestaande - Amsterdamse Paleis voor Volksvlijt gebruikt. De allereerste RAI tentoonstelling werd daar in 1895 georganiseerd. De RAI Vereniging, die deze beurs organiseerde, werd opgericht in 1893.

De letters RAI staan voor Rijwiel en Automobiel Industrie.

U kunt ons toegangsbeleid hier bekijken. 

Als u denkt dat u teveel heeft betaald voor het parkeren bij RAI Amsterdam, stuur dan een mail naar parking@rai.nl en vermeld daarin: 

 • De reden
 • Uw kenteken
 • Uw boekingsnummer
 • Bewijs van betaling 
U kunt uw elektrische auto opladen op de begane grond in de P1 en P4 garage.
Parkeergarage P1/2/3 is van 06.00 tot 24.00 uur geopend. Deze tijden kunnen indien noodzakelijk, per evenement worden aangepast.
Uitrijden kan 24/7. 

Parkeergarage P4 is 24/7 toegankelijk.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden er gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet voor het vervoer van en naar de RAI. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw. Of neem metro 52 (Noord/Zuidlijn) en stap direct voor de RAI uit bij halte Europaplein.

Kijk voor meer informatie op onze parkeerwebsite 

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 5,50 per uur met een maximum van € 33,00 per dag. Een dagkaart bestellen via de parkeerwebshop kost € 27,00.

Of maak gebruik van ons voordelig avondtarief. Voor slechts € 12,50 kunt u van 17.00-01.00 parkeren bij RAI Amsterdam. Let op, dit geldt niet voor alle evenementen, waaronder de Huishoudbeurs en de Negenmaandenbeurs.

Als de RAI externe terreinen inzet, dan geldt daar alleen een dagtarief. Het dagtarief staat aangegeven bij het oprijden van het terrein.

Let op:
Tijdens de Huishoudbeurs handteren wij andere tarieven. Zie hiervoor de de website van de Huishoudbeurs.

Ja u kunt hier uw online parkeerkaart kopen. 

De maximale inrijhoogte van de RAI parkeergarages 1/2/3 en 7 is 1.90 meter. 

De maximale inrijhoogte van de RAI parkeergarage 4 is 2.70 meter. 

Bij de parkeerbetaalautomaat kunt u betalen met contant geld, bankpas, Visa, Mastercard of American Express.

In de parkeerwebshop met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.
Mindervaliden kunnen op vertoon van de GPK altijd parkeren bij de RAI.

Een mindervaliden parkeerplek kan van tevoren niet worden gereserveerd.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg hierbij de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Als van tevoren een parkeerkaart is gekocht dan staat op het ticket aangegeven waar er geparkeerd kan worden, bijvoorbeeld P1/P2/P3/P4 of RAI/EXTERN. Op het ticket staat ook uitgelegd welke route gevolgd kan worden.

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een parkeerkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig.

Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent.

Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te ontvangen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Nee, er kan niet met de auto tot de ingang gereden worden. Wel kan er bij loge P7 uitgestapt worden en daarna het terrein weer verlaten. Loge P7 is in het midden van het complex. Volg P – RAI 7 om bij loge P7 te komen.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Zodra één van de toegangswegen naar de parkeergarages of -terreinen van RAI Amsterdam wordt betreden, wordt het kenteken geregistreerd in ons Parkeer Management Systeem. Ook als er een reservering gemaakt is via parkeren.rai.nl wordt het kenteken in ons systeem geregistreerd zodat het herkend wordt bij het in- en uitrijden van de garage.

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage. Door de kentekenregistratie is het ook mogelijk om de geldigheid van een reservering na te gaan.

Het is ook mogelijk door kentekenregistratie de auto te lokaliseren in de garage.

RAI Amsterdam verzamelt de persoonsgegevens die de klant invult op de personal data page, gegevens over zijn click- en surfgedrag en transacties via de website van RAI Amsterdam. RAI Amsterdam heeft de exclusieve beschikking over bovenstaande persoonsgegevens. De wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, worden door RAI Amsterdam nageleefd. De gegevens van de klant worden opgeslagen in een klantenbestand en gebruikt voor het afwikkelen van de bestelling of boeking, inclusief de klantenservice.

RAI Amsterdam gebruikt de gegevens ook om het click- en surfgedrag en de transacties van de klant te analyseren en daarmee klantprofielen op te stellen. Deze profielen worden door RAI Amsterdam gebruikt voor het vervolmaken van het assortiment aan producten en diensten op deze site en om de klant op maat gesneden aanbiedingen te kunnen doen uit het totale producten- en dienstenassortiment van RAI Amsterdam.

RAI Amsterdam kan op verzoek van derden binnen RAI Amsterdam marketingacties uitvoeren met de adresgegevens van de klant. Twaalf (12) maal per jaar kunnen de adresgegevens van de klant worden gebruikt voor een mailing waarbij alleen RAI Amsterdam de exclusieve toegang heeft tot de persoonsgegevens. Indien de klant bezwaren heeft tegen het verzamelen en analyseren van zijn gegevens voor het doen van op maat gesneden aanbiedingen door RAI Amsterdam kan de klant dit aan RAI Amsterdam laten weten via de link op de nieuwsbrief. In het geval de klant zijn gegevens wil verwijderen uit het klantenbestand kan de klant gebruik maken van het e-mailadres parking@rai.nl.

RAI Amsterdam zal - behoudens in de gevallen waarin de wet daartoe verplicht - de persoonsgegevens van de klant niet zonder toestemming van de klant verstrekken aan andere personen of instanties buiten de RAI Amsterdam. RAI Amsterdam besteedt grote zorg aan de kwaliteit van het klantenbestand. Persoonsgegevens worden regelmatig op hun juistheid gecontroleerd en oude, niet meer relevante gegevens worden regelmatig verwijderd.

De klant kan zijn eigen persoonsgegevens direct corrigeren op de personal data page. Voor vragen of klachten kan de klant zich wenden tot parking@rai.nl. Op verzoek van de klant verstrekt RAI Amsterdam een overzicht van de gegevens die over de klant in het klantenbestand zijn opgenomen.

De kentekengegevens blijven 30 dagen in het Parkeer Management Systeem staan, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering.

De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Online kunt u per kalenderdag reserveren. Kies de dag van aankomst, u kunt tot middernacht uitrijden. Als u na middernacht uitrijdt, kunt u beter een parkeerkaart in de garage kopen.

Tijdens dance feesten kunt u wel een parkeerkaart reserveren waarbij u na middernacht kan uitrijden.

Koop hier uw parkeerkaart

Tijdens dance feesten kan er wel een parkeerticket worden gereserveerd waarbij ook na middernacht uit kan worden gereden.

Ja. Indien er een parkeerplek geboekt en betaald is, is een parkeerplek gegarandeerd. Bij het inrijden van de garage wordt er een vrije plek toegewezen om te parkeren.

Bij een parkeerticket RAI/Extern is er gegarandeerd een parkeerplek op het externe parkeerterrein beschikbaar. Volg hiervoor de borden, zoals ook op de parkeerticket beschreven staat.

Tijdens een aantal evenementen is het niet mogelijk om online een parkeerplek te reserveren. Rijdend richting de RAI, wordt er middels bewegwijzering aangegeven waar op dat moment genoeg parkeerplek beschikbaar is.

U kunt uw kenteken zelf eenvoudig wijzigen door in te loggen op onze parkeerwebshop en daar uw boeking te selecteren. Selecteer vervolgens parkeerplaats wijzigen en druk dan op het ‘potloodje’ om uw kenteken te wijzigen.

 • Data kan daarentegen niet gewijzigd worden. U kunt dit wijzigen door een mail te sturen naar parking@rai.nl. Uw boeking wordt dan geannuleerd en gerestitueerd. Vervolgens kunt u een nieuwe boeking maken.
 • Het annuleren van een boeking is niet mogelijk

De voorwaarden zijn als volgt:

 • Alleen te reserveren door direct af rekenen met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express
 • Reserveren kan alleen via parkeren.rai.nl
 • De garages uitrijden kan met kenteken of streepjescode (afgedrukt op het parkeerticket)

Na reservering wordt er een e-mail met PDF-bestand gestuurd. Dit PDF-bestand is de bevestiging, waarop de reserveringsperiode is aangegeven met het reserveringsnummer.

Deze bevestiging met parkeerticket(s) meenemen bij het in- en uitrijden van de RAI-garage.

U kunt parkeren in de garage P1 t/m P4 en tijdens bepaalde evenementen op een externe locatie. Dit staat dan ook duidelijk aangegeven bij het product dat u selecteert. 

Indien langer geparkeerd wordt dan gereserveerd, dient het verschil te worden betaald bij het uitrijden.
Indien korter geparkeerd wordt, is er geen recht op restitutie.

Aangekomen bij de parkeerlocatie:

 1. Bij het inrijden registreert een camera bij de slagboom uw kenteken. U ontvangt geen inrijkaart.

Bij terugkomst:

 1. U hoeft niet naar de betaalautomaat te gaan, maar kunt direct uitrijden op basis van uw kenteken.
 2. Werkt dit niet of is er niet gereserveerd op basis van uw kenteken? Scan dan de streepjescode bij de zuil van de slagboom bij de uitrit. De streepjescode is te vinden op de bevestigings-PDF die per e-mail verstuurd is. De streepjescode kan ook vanaf een smartphone gescand worden. Zorg dat uw smartphone niet in donkere modus staat en de helderheid 100%is.
 3. Heeft u langer geparkeerd dan de gereserveerde periode? Dan moet u de extra tijd bij de uitrit betalen.

Ja dat kan, maar na het uitrijden kunt u uw parkeerkaart 60 minuten niet gebruiken om weer uit te rijden.

Op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-reizen/ zijn de voorwaarden te lezen die gelden voor het voordelige P+R tarief.

Ook leest u hier hoe P+R werkt bij RAI Amsterdam en de andere P+R locaties van de gemeente Amsterdam.

Belangrijk: u krijgt korting voor de eerste 24 uur dat u hier geparkeerd staat, daarna betaalt u het RAI parkeertarief.

De inrijhoogte van parkeergarages P1/2/3/7 is 1,90 meter. De inrijhoogte van parkeergarage P4 is 2,70 meter.

Heeft u geen P+R korting gekregen bij het afrekenen bij de betaalautomaat, maar bent u wel naar het centrumgebied gereisd met het openbaar vervoer?  Dan kunt u alsnog de P+R korting krijgen.

Stuur hiervoor een e-mail naar parking@rai.nl met de volgende informatie:

 • kenteken
 • OV reishistorie (opvragen per e-mail bij het GVB via kls@gvb.nl)
 • IBAN
 • naam

Bekijk de pagina Reis & verblijf voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Per metro en bus
Iedere 5 minuten rijdt metro 52 vanuit het centrum van Amsterdam (Amsterdam CS) richting Zuid (halte Europaplein). Metrolijn 52 stopt voor de deur en vormt een ideale verbinding met het Amsterdamse stadshart.
Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein). Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50 richting Gein (halte station Amsterdam RAI).

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de verkeersborden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Meerdere borden geven de route naar de RAI aan. Tijdens grote beurzen wijzen borden met 'P RAI' u de weg naar extra parkeerplaatsen. Vanaf daar brengt een gratis shuttlebus u naar de RAI.

Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar:

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam


Let op, de borden waarop staat 'P-RAI' zijn leidend.

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

 • Per auto/taxi: ± 15 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per trein: 11 minuten vanaf NS Station Amsterdam RAI
 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 6 minuten vanaf halte Europaplein
 • Per tram: ± 25 minuten
 • naar Schiphol: ± € 45,00
 • naar het stadscentrum: ± € 25,00
 • naar het Centraal Station: ± € 30,00

Op deze website is allerlei informatie over Amsterdam te vinden.

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten.

Meer informatie over restaurants in Amsterdam

Via RAI Hotel Services, 020 549 19 27 of hotelservices@rai.nl, kan er tegen gunstige tarieven een hotelkamer geboekt worden.

Meer informatie »

Onze veiligheidsregels staan in het Handboek Veilig Werken . De veiligheidsregels worden ook getoond op borden bij de ingangen van de RAI.

De wijzigingen hebben we voor u op een rij gezet in onze Veilig Werken 3.0 Flyer.

Ja, veiligheidsschoenen en een veiligheidshelm zijn verplicht, tenzij anders gecommuniceerd.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn beschikbaar in ons Access & Safety Centre.

Veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de EN-ISO 20345 norm met een CE-keurmerk. Tijdens op- en afbouw is klasse S3 of hoger vereist. De schoenen moeten goed onderhouden worden. Een veiligheidshelm moet voldoen aan de EN 397 norm met een CE-markering.

Nee, een stootpet voldoet niet aan de veiligheidseisen van de RAI.

Als u zich vooraf geregistreerd heeft, kunt u uw badge ophalen met uw QR-code in het Access & Safety Centre of bij de ingangen. Neem wel een geldig identiteitsbewijs mee.

Als u zich niet vooraf geregistreerd heeft, kunt u een badge verkrijgen in het Access & Safety Centre. Vergeet ook hierbij uw identiteitsbewijs niet.

In het Access & Safety Centre kunt u meer informatie krijgen over de verschillende locaties binnen de RAI.

Deze informatie is beschikbaar in het exposantenportaal en/of wordt gecommuniceerd door de organisatie van het evenement waar u aan deelneemt.

Nee, dat is niet mogelijk. Na sluiting van een evenement is het wel mogelijk om uw stand uit te ruimen. Vanaf uiterlijk 2,5 uur na sluiting van een evenement is het mogelijk om uw stand af te (laten) breken. Tijdens opbouw en demontage van een evenement is het verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen.

Informatie over logistiek rondom een evenement vindt u op onze Logistieke pagina RAI.

Dit is in sommige gevallen mogelijk, als hiervoor vooraf of ter plekke toestemming wordt gegeven door de RAI.

Voor meer informatie en de mogelijkheden om materialen op te slaan, kunt u contact opnemen met DB Schenker.

Kaarten kunnen vanaf minimaal één uur voor aanvang van de voorstelling opgehaald worden bij de theaterkassa. De kassa bevind zich in de lobby van het RAI theater.

Er zijn stoelverhogers aanwezig. Deze staan klaar bij de ingang van de zaal.

Een kindervoorstelling bezoeken?
Neem dan voor de zekerheid zelf een stoelverhoger uit de auto of een kussen mee. Wanneer er zoveel kleine kinderen zijn, kan het voorkomen dat stoelverhogers op zijn.

OP = OP

Ja er zijn 8 rolstoelplaatsen in het theater. Het is wel noodzakelijk om bij de reservering te melden dat er een rolstoelplaats nodig is.

RAI Theater beschikt over rolstoelopritjes. Dit kan onder de rolstoel geplaatst worden zodat de rolstoel minder voorover hangt.

In de lobby van het theater kan er voor of na een voorstelling een drankje drinken. In het Grand Café van RAI Amsterdam is rondom voorstellingen ook het theaterrestaurant geopend. Daar kan er genoten worden van een special theatermenu, een borrel of een kopje koffie met wat lekkers.

Zie hier het theatermenu »

Het RAI Theater is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Naast rolstoelplaatsen, invalidenparkeerpaatsen en rolstoelopritjes zijn er goede voorzieningen voor mindervaliden.

Het RAI Theater beschikt over een inductielus. Het gehoortoestel moet op de ‘t’ gezet worden.

Heeft uw gehoorapparaat geen 't' stand, dan is het mogelijk apparatuur te lenen van RAI Theater. Informeer ernaar bij de receptie van ons theater. Houd er rekening mee dat u een geldig legitimatiebewijs moet kunnen overhandigen.

Het is niet toegestaan om foto-, film- of geluidsopnames te maken, tenzij er uitdrukkelijk toestemming is verleend door de productie.

In de zaal is het niet toegestaan te eten of drinken. Er is wel de mogelijkheid om in de lobby vooraf, in de pauze of na afloop een drankje te drinken. Daarnaast bevinden er zich meerdere restaurants rondom de RAI waar u voor of na de voorstelling kunt dineren. Kijk hier voor meer informatie. 

Mobiele telefoons kunnen overlast veroorzaken. Dus wij vragen u dringend om deze tijdens de voorstelling uit te zetten.

Als u aankomt en de show is al begonnen, neem dan contact op met de portier. Wij wachten op een geschikt moment om u naar uw plaatsen te begeleiden. Soms is dat tijdens de pauze. Als er geen pauze is, kan het soms niet mogelijk zijn om bij de show aan te sluiten. Bovengenoemde geeft helaas geen recht op restitutie.