Vergunningen

Evenementsgebonden vergunningen

Als één van de weinige private onderneming in Nederland mar RAI Amsterdam op een aantal terreinen zelf evenementsgebonden vergunningen regelen en controleren. Hierdoor is het voor u veel gemakkelijker om het proces te doorlopen.

Let op: iedere organisator bepaalt voor zijn/haar eigen evenement voor welke zaken toestemming nodig is.

Loterijen

Voor het organiseren van een loterij of prijsvraag is een vergunning nodig. Om toezicht te houden en om te zorgen dat de regels voor kansspelen nageleefd worden is er een vergunning nodig. Deze zal in overleg met de organisator toe- of afgewezen worden.

Flyeren en samplen

Ook voor het promoten van uw product of dienst met flyers of samples is een vergunning nodig. Zowel voor binnen in het complex als voor buiten op het plein kan RAI Amsterdam deze vergunning voor u regelen. Voor het flyeren buiten het RAI terrein heeft u een vergunning van de gemeente nodig.

Open vloeistof

Maakt u gebruik van ‘open’ vloeistoffen op uw stand? Vanwege de mogelijkheid tot lekkage, waterschade of bijvoorbeeld legionella heeft u toestemming nodig van RAI Amsterdam voor het gebruik van water op uw stand.

De vergunning is nodig voor (functioneel) gebruik van 'open vloeistoffen' zoals fonteinen, hogedrukreinigers, luchtbevochtigers, doucheapparatuur, sauna's of whirlpools en losse aircosystemen. Voor normaal keukengebruik van water heeft u geen speciale toestemming nodig.

Open vuur en drukhouders

Wij houden het graag veilig. Daarom willen wij het graag weten als u met vuur werkt. Heeft u open vuur of gebruikt u drukhouders (bijvoorbeeld gasflessen) op uw stand, vraag dan bij ons toestemming aan. Dit geldt ook voor het gebruik van brandstofmotoren en bij het bakken, braden, frituren of koken.

Etage-, podium en tribunebouw

Wilt u een stand bouwen met een verdieping, een podium of tribune? Dan heeft u vanaf zestig centimeter en hoger toestemming nodig.

Wilt u meer weten over vergunningen, neem dan contact op met exhibitorservices@rai.nl.