Logistiek

Exclusiviteit DB Schenker

Op het gebied van logistieke dienstverlening werkt RAI Amsterdam nauw samen met haar eigen inhouse logistiek partner, DB Schenker. Beurs- en evenementenlogistiek behoort tot één van hun kernactiviteiten. Zij verzorgen zowel het externe als interne transport, opslag van goederen, als het laden en lossen van vrachtwagens. Ook alle administratieve zaken omtrent het importeren en exporteren van goederen met de douane kunt u gerust aan hen overlaten. Zij staan te allen tijde klaar om ervoor te zorgen dat uw goederen op de juiste plek terechtkomen en er wordt met grote zorg en professionaliteit met uw spullen omgegaan. Dit betekent wel dat het alleen aan de medewerkers van DB Schenker is toegestaan om gemotoriseerd of elektrisch transport in de hallen en de buitenterreinen te verzorgen. Dit geldt dus ook voor het elektrisch laden/lossen van materialen uit de vrachtwagens.

Door andere partijen mag er wel gebruik gemaakt worden van manueel aangedreven materieel.

Voor een offerte, specifieke vragen of meer informatie kunt u terecht bij:
DB Schenker B.V.
T 020 549 27 90
E fairs.amsterdam@dbschenker.com

Verzenden goederen

U kunt uw tentoon te stellen goederen of brochuremateriaal ook op voorhand naar RAI Amsterdam verzenden. DB Schenker neemt de goederen in ontvangst, bewaart ze in de opslag en zorgt ervoor dat de goederen op het gewenste tijdstip op de stand afgeleverd worden. Ook voor tijdelijke opslag kunt u terecht bij DB Schenker.
Raadpleeg de verzendinstructies om hiervan gebruik te maken.

Voor de exacte tarieven verwijzen wij u naar de Webwinkel.

Voor specifieke vragen of meer informatie kunt u terecht bij:
DB Schenker B.V.
T 020 549 27 90
E fairs.amsterdam@dbschenker.com

Voor een korte beschrijving van de logistieke diensten.

 • Interne transport
 • Opslag op locatie
 • Laden en lossen
 • Verkeersregeling
 • Uitklaring/inklaring douane
 • Binnenlands transport
 • Internationale vracht
 • DB Schenker

  Intern transport

  Het internationale expeditiebedrijf heeft een vast kantoor in RAI Amsterdam en werkt met een team logistieke specialisten. Transportdiensten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gepland en uitgevoerd. Het logistiek kantoor is niet alleen bemand tijdens de opbouw- en afbouwperioden, maar ook tijdens de evenementen. Het bedrijf biedt flexibele oplossingen voor niet geplande logistiekwensen en garandeert een optimale service voor individuele deelnemers.

  Opslag op locatie

  Er zijn twee belangrijke opslagfaciliteiten bij RAI Amsterdam (bij complex Holland en Europe) met een totaal vloeroppervlak van 1.442 m². Daarnaast kan het logistiek team tijdelijke opslagfaciliteiten creëren door het plaatsen van tijdelijke gebouwen of het creëren van beveiligde gedeeltes (door middel van afsluitingen).

  Laden en lossen

  Ons gediplomeerd en gecertificeerd personeel levert deze diensten met behulp van een scala aan moderne hefapparatuur. Alle apparatuur voldoet aan de meest recente milieu-eisen. Een aantal vorkheftrucks staat permanent op locatie, maar kranen dienen vooraf te worden besteld.

  Verkeersregeling

  Tijdens de drukke opbouw- en afbouwperiodes creëert RAI Amsterdam ‘bufferzones’ voor vrachtwagens. De verkeersregelaars regelen de beperkte ruimte op de werkterrassen. Zij roepen de vrachtwagens op uit de bufferzone wanneer er ruimte vrij komt en zij zorgen ervoor dat trucks niet langer op de terrassen blijven dan nodig is. Bij deze service is het logistiek team betrokken, zodat vrachtwagens op tijd kunnen lossen en laden.

  Uitklaring/inklaring douane

  Indien u te maken krijgt met douaneformaliteiten kunnen die door RAI Amsterdam worden gefaciliteerd door het gebruik van de douanelicentie en entrepot van de logistiek partner. De verwerking van goederen in entrepot bij RAI Amsterdam neemt ongeveer een uur in beslag en goederen kunnen permanent of tijdelijk worden ingeklaard. Voor permanente inklaring zijn douanerechten en -belasting verschuldigd. Tijdelijke import is vrijgesteld van rechten en belasting bij gebruik van het entrepot van de logistiek partner, onder de voorwaarde dat de goederen in entrepot opnieuw worden geëxporteerd. Inklaring van lucht- en zeevracht kan ook worden geregeld in de haven van binnenkomst in Nederland: Schiphol of Rotterdam haven. Inklaring op het vliegveld neemt meestal vier tot zes uur in beslag, in deven een of twee dagen.