Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We vormen de toekomst, nu en daarna

Omdat we ons bewust zijn van onze ecologische voetafdruk, willen we bouwen aan een toekomst die gunstig is voor organisatoren, exposanten en bezoekers, maar ook voor onze buren, onze medewerkers, onze stakeholders, de gemeente Amsterdam en haar inwoners. Onze ambitie voor de komende jaren is om ons bedrijf vooruit te helpen en onszelf in een sterke economische positie te plaatsen: om te innoveren, kansen te creëren en onze positieve maatschappelijke impact te vergroten. We plannen en werken samen om de RAI en haar omgeving te ontwikkelen tot een groene, gezonde en aantrekkelijke plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt.

Wij denken graag met u mee om uw evenement naar een nog ‘groener’ niveau te tillen. Onze aanpak is gemaakt om waarde te creëren op het gebied van omgeving, maatschappij en bestuur en omvat doelstellingen gericht op mensen en communities, duurzame bedrijfsvoering en groei.

Figuur van ons duurzaamheid service model

Duurzaamheid als service

Om de organisatie van duurzame evenementen te vergemakkelijken, ontwikkelen we een innovatief servicemodel in lijn met de eisen van duurzaamheid en milieubescherming. Dit servicemodel, genaamd ‘Duurzaamheid als service’, past perfect bij de toewijding van RAI Amsterdam om te innoveren en te evolueren naar een circulaire economie, terwijl we de totale voetafdruk van de evenementen die we organiseren en faciliteren, verkleinen. Het weerspiegelt onze motivatie als gastheer om organisatoren en exposanten de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun eigen duurzame doelen te bereiken.

Neem voor meer informatie contact met ons op via sustainability@rai.nl.

Ons MVO programma richt zich op vier kerngebieden:

Foto van een deel van het RAI complex

Minimaliseren van de impact van onze locatie.

Gebouw & Infrastructuur

Foto van RAI fietsen

Op weg naar slimme logistiek & schone mobiliteit.

Logistiek & Mobiliteit

Foto van verse kruiden

Manieren om hulpbronnen te besparen.

Circulaire bedrijfsvoering

Foto van een Donation Room activiteit

Mensen centraal – met een inclusieve aanpak.

Communities

De gemeente Amsterdam: samen zorgen voor onze natuurlijke hulpbronnen

In 2050 is Amsterdam een stad zonder afval, met een zeer kleine voetafdruk, waar we minder grondstoffen nodig hebben, waar de welvaart en het welzijn van iedereen voorop staat. Een volledig circulaire stad, goed voor de economie, goed voor het milieu, goed voor mensen in binnen- en buitenland.

Meer over de maatregelen die Amsterdam neemt 

Luchtfoto van Amsterdam

MVO Nieuws

{{result.Name}}

{{formatDate(result.Date)}}
{{message}}