Vernieuwingen in ons gebouw | RAI Amsterdam

Hal 5

Hal 5 uitbreiding

Hal 5 is eind 2019 verbouwd. De originele Hal is gebouwd in 1961 en ligt in het Europa complex naast Hal 1. Het kan gebruikt worden als zelfstandige hal maar ook in combinatie met de omliggende hallen. De hal wordt met 30 meter verlengd en krijgt er hierdoor circa 4.000 m2 aan multifunctionele expositieruimte bij. Door de nieuwe glazen gevel krijgt het een moderne en open uitstraling naar de nabijgelegen woonwijk.

Park Foyer

De vernieuwde Park Foyer heeft een open en multifunctioneel karakter gekregen. Door de extra doorgangen (7 meter breed) naar hal 8 en een verplaatsbare wand tussen de Park Foyer en de publieke ruimte op de eerste verdieping is deze ruimte te gebruiken als uitbreiding van de hal capaciteit maar ook geschikt voor presentaties of diners.

Park Foyer
Vernieuwde catering outlet hal 1

Cateringpunten vernieuwd

Zin in een sandwich, gezonde smoothie of vers gebakken pizza? In hal 1 zijn onze vaste cateringpunten vernieuwd. Voldoende gezellige, goede zitruimte en een gevarieerd aanbod zorgen voor een netwerk- of rustmoment tijdens uw bezoek aan de RAI.

Verbetering bezoekersstroom entree C

Om een veilige omgeving te blijven garanderen voor onze bezoekers is er bij entree C een extra trap geplaatst naast de al aanwezige trap en roltrappen. Hiermee verbeteren wij de doorstroom van bezoekers richting hal 10, 11 en 12 en zorgen we voor een snellere toegangscontrole.

Verbetering bezoekersstroom entree C
Forum complex

Forum Complex – Rooms E103 t/m E108

In het Forum Complex zijn in verschillende fases de zalen E103 t/m E108 verbouwd. Door het plaatsen van vijf schuifwanden zijn de zalen los van elkaar te gebruiken maar kunnen ook worden samengevoegd tot een of meerdere grote zalen. De hoge zalen hebben een volledig uit glas bestaande buitengevel gekregen. Uiteraard is verduistering mogelijk met behulp van verduisterende of zonwerende screens.