Veilige & gastvrije evenementen

Sinds onze oprichting in 1893 staat de RAI bekend als een organisatie waar veiligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met 125 jaar ervaring in het organiseren en faciliteren van evenementen, en daarmee ook in beveiliging en het reguleren van bezoekersstromen, hebben we hierin een stevige positie verworven.

Inmiddels verwelkomen we gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen per jaar. Daarmee zijn we één van Europa’s drukst bezette beurs- en congrescentra en nemen we een leidende positie in als internationale beurs- en congresorganisatie van Nederland. Een grote diversiteit aan mensen en middelen kruisen elkaar en volgen elkaar op. Om de gastvrijheid en veiligheid voor alle betrokkenen te waarborgen, werken we dagelijks aan het verbeteren van de veiligheid. Zowel on- als offline en van de opbouw tot de afbraak van evenementen.

Algemeen Toegangsbeleid

Het Algemeen Toegangsbeleid is opgesteld om bij te dragen aan een veilige en gastvrije RAI Amsterdam en geldt voor een ieder die zich binnen het gebied van RAI Amsterdam bevindt.

LEES MEER

Veilig werken

Naast het behouden van een veilige en gastvrije omgeving, werken we ook aan het behouden van het veiligheidsbewustzijn. We vinden het belangrijk u te informeren over de maatregelen betreffende de veiligheid tijdens op- en afbouw van evenementen, het handboek Veilig Werken en de werkvergunning veilig werken.

LEES MEER

Rookbeleid

Roken is verboden bij RAI Amsterdam. Dit geldt voor het gebouw, de parkeergarages en voor de entrees. Dit geldt ook voor elektronische sigaretten. Daarom heeft de RAI speciale rookvoorzieningen aangebracht op de locaties van het RAI-terrein waar het wel toegestaan is om te roken. Deze locaties zijn aangegeven met het groene rooksymbool. Van rokers wordt verwacht bij deze locaties te roken en sigaretten in de daarvoor bestemde asbakken te deponeren.