Veilig werken in RAI Amsterdam

Toegang

Tijdens opbouw- en afbraakperiodes is RAI Amsterdam alleen toegankelijk met een geldige opbouw-en afbraakbadge. Iedereen die zich tijdens opbouw en afbraak van evenementen in de hallen begeeft, dient zich online te registreren.

Lees meer over het RAI Amsterdam Algemeen Toegangsbeleid.

Op- en afbouw

Met name de logistiek rondom opbouw en afbouw van beurzen kenmerkt zich door een dynamisch karakter. Dat neemt niet weg dat alle veiligheidsvoorschriften ook in deze fase nageleefd moeten worden om ongelukken en incidenten te voorkomen. Standbouwers en leveranciers moeten samen met organisatoren, exposanten en RAI-medewerkers tijdens de op- en afbouw hun weg vinden in deze complexe werkomgeving.

RAI Amsterdam houdt zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving en neemt haar verantwoordelijkheid met heldere, adequate regels die voor iedereen begrijpelijk en uitvoerbaar zijn. Zo creëren we een ‘veilige en gastvrije RAI’ en wordt het belang van ieder individu gerespecteerd om in een veilige en verantwoorde omgeving te kunnen werken. Bovendien speelt de RAI in op een veranderende veiligheidsperceptie.

De veiligheidsregels in beeld

Handboek Veilig Werken

Wij werken aan een gastvrije en veilige RAI waarin wij de veiligheid willen verbeteren en het veiligheidsbewustzijn verhogen. Het handboek Veilig Werken is van toepassing voor een ieder die zich in en rondom het RAI-complex bevindt. Het handboek is een ‘levend document’ dat periodiek verbeterd zal worden.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon van RAI Amsterdam of u kunt een mail sturen naar safety@rai.nl.

HANDBOEK VEILIG WERKEN
FLYER VEILIG WERKEN

Aanmelden werkzaamheden

Om in kaart te brengen welke risico’s bepaalde werkzaamheden met zich meebrengen is het belangrijk dat werkzaamheden aangemeld worden. Het gaat om werkzaamheden die in opdracht van de RAI worden uitgevoerd, zoals werkzaamheden op/aan het dak, technische installaties, besloten ruimten, verbouwing, renovatie, uitbreiding overige gebouw gebonden werkzaamheden en/of werken op hoogte.

Door middel van een toestemming werkzaamheden weten we precies welke werkzaamheden waar en wanneer plaatsvinden. Het aanvragen van deze toestemming is verplicht bij de eerder genoemde werkzaamheden.

AANVRAAG WERKZAAMHEDEN