Cultuur & er op uit

Amsterdam

Beleef Amsterdam

Ervaar de meest compacte stad ter wereld. Amsterdam is eenvoudig te bereiken en heeft een bruisend stadscentrum met talloze hotels en een overvloed aan cultuur en geschiedenis.

Geïnspireerd en klaar voor een bezoek aan Amsterdam? Neem een kijkje op de website van onze partner amsterdam&partners.

Anne Frank huis

Anne Frank huis

Anne Frank was een Joods tienermeisje dat een dagboek bijhield terwijl haar familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de nazi's verborgen hield. Haar schuilplaats waar Anne Frank en haar familie zich 2 jaar verborgen hielden is bewaard gebleven. Dwaal door een doolhof van gangen, trappen en kamertjes. Inspecteer de ingerichte kamers en luister naar de verhalen van degenen die zich daar verstopten en hun helpers.

BEZOEK DE WEBSITE

rondvaart

Rondvaart over de grachten

De geschiedenis van Amsterdam is nauw verbonden met water. De 165 grachten zijn in de loop van de eeuwen aangelegd om handel en transport te stimuleren en land terug te winnen om de stad uit te breiden. Ze blijven het stadslandschap bepalen en in 2010 werd de Amsterdamse grachtengordel erkend als UNESCO-werelderfgoed. Maak een rondvaart door de grachten in Amsterdam en ontdek de mooiste plekjes van Amsterdam vanaf het water.

BEZOEK DE WEBSITE

restaurants-amsterdam

Negen Straatjes

Gelegen in het hart van Amsterdam, werd dit gebied van negen smalle straatjes gebouwd in de 17e eeuw. De Negen Straatjes is een uniek stukje Amsterdam en telt veel geweldige restaurants, caf├ęs, galeries, juweliers, boetiekjes en vintage winkels. Met een uitzonderlijk assortiment aan stijlen, trends en prijzen, is dit gebied echt een winkelparadijs. U vindt De 9 Straatjes net achter het Paleis op de Dam en tussen Westertoren en Leidsegracht. In het hart van Unesco Werelderfgoed, waar het al meer dan 4 eeuwen bruist van ambacht, handel en cultuur.

BEZOEK DE WEBSITE

rijksmuseum

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de mooiste musea van Amsterdam. Ontworpen door de bekende Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. De bouw van het monumentale pand begon in 1876 en werd uiteindelijk Het Rijksmuseum is een van de mooiste musea van Amsterdam. Ontworpen door de bekende Nederlandse architect P.J.H. Cuypers. De bouw van het monumentale pand begon in 1876 en werd uiteindelijk in 1885 geopend als het grootste museum van Nederland.

BEZOEK DE WEBSITE

Restaurant Strandzuid

Strandzuid

Zonnen op het strand, een ambachtelijk biertje op het terras, een maaltijd in het beachrestaurant of een potje tafelvoetballen; het kan allemaal bij Strandzuid. Voor het echte zomergevoel kun je gewoon in de buurt van de RAI blijven. Strandzuid ligt op slechts 1 minuut afstand.

BEZOEK DE WEBSITE

van gogh museum

Van Gogh museum

Vincent van Gogh is een van de opvallendste kunstenaars uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Ontdek in het Van Gogh Museum in hartje Amsterdam zijn direct herkenbare impressionistische werken, zoals zijn landschappen, zelfportretten en stillevens zoals zijn bekende werk Zonnebloemen.

BEZOEK DE WEBSITE

Amsterdam restaurants

Restaurants in Amsterdam

Amsterdam staat bekend om zijn vele bekende en gevarieerde restaurants. Binnen een paar minuten staat u met metro 52 in hartje Amsterdam waar u een uitgebreide keuze heeft uit de vele restaurants en bars. Maar ook op loopafstand van de RAI vind u restaurants waarbij vaak een buitenterras niet ontbreekt. Heerlijk om uw dag hier af te sluiten.

ONTDEK UW FAVORIETE RESTAURANTS