Toegankelijkheid

toegankelijkheid

Mindervaliden en rolstoel toegankelijk 

Wij vinden het belangrijk dat RAI Amsterdam voor iedereen toegankelijk is. Daarom hebben wij speciale voorzieningen om bezoekers met een verminderde mobiliteit of functiebeperking zo goed mogelijk te ontvangen.

Zo zijn bijvoorbeeld de gangpaden allemaal vlak en ruim opgezet. In het hele gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig.

invalide parkeerplaats

Mindervalide parkeren

We hebben in elke parkeergarage mindervaliden parkeerplekken. Bent u in het bezit van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) dan kunt u parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex.

Voor het makkelijk en snel bereiken van een goede parkeerplaats kunnen houders van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) zich melden bij de logemedewerkers van de P7-parkeergarage. Deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kost parkeren bij RAI Amsterdam € 5,50 per uur (maximaal € 32,00 per dag of een dagkaart online kopen a € 26,00).

Bruikleen rolstoel

Het is mogelijk om via ons een rolstoel in bruikleen te krijgen. Om zeker te zijn van een rolstoel is reserveren vooraf noodzakelijk, stuur een e-mail naar eventservices@rai.nl met:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Datum van ophalen
  • Event/beursnaam

Uw reservering is compleet na de bevestigingsmail. Een borg van € 50,00 contant en een geldig legitimatiebewijs is vereist bij het ophalen.
let op! Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij onze kassa. Zelf moet er uiteraard een entreekaart gekocht worden.
Uitzondering: Wanneer u een rolstoel leent van de RAI heeft de begeleider geen gratis toegang.