Meer informatie over logistiek & Parkeren
Bij de logistiek rondom een druk een evenement komt veel kijken. Op deze pagina is alles te vinden omtrent het vervoer van de goederen en stand materiaal naar RAI Amsterdam.
Per evenement kan het verkeersreglement worden geselecteerd. Mocht er een reglement zijn specifiek voor uw evenement, kunt u die hier vinden.
Wanneer 1 maand voor aanvang, uw evenement er niet tussen staat kan er gebruik worden gemaakt van het Algemeen verkeersreglement.
Parkeren voor exposanten
Komt u met één of meerdere personenwagens naar de RAI dan kunt u in de Exhibitor Services Webshop parkeerkaarten kopen.
RAI Logistics Management System (RLMS)
Bij de RAI werken wij met een systeem voor het registreren van vrachtleveringen. Voor toegang en een optimale doorstroming vragen wij u voor het laden en lossen bij de RAI vooraf een tijdslot te reserveren.
Bij aankomst wordt vervolgens uw vrachtwagen/boeking gescand en direct naar de gereserveerde laad- en loslocatie gestuurd. Met behulp van dit systeem kunnen we de logistieke bewegingen in en rondom de RAI beter coördineren.
LOG IN OP RAI LOGISTICS MANAGEMENT SYSTEMDe voordelen voor u:
- Voorkom wachttijden door het tijdslot te reserveren dat u het beste uitkomt.
- Geen wachtrij in en rondom de RAI.
- Chauffeur hoeft niet zelf te zoeken, uw vrachtwagen wordt direct naar de gereserveerde laad- en loslocatie gestuurd.
- Efficiënt personeel inplannen, u weet wanneer de goederen komen.
- Veiligere en rustige werkomgeving.
- Sneller toegang tot uw stand.
Tijdens opbouw en afbraak
Maximale lostijden
Laad- en lostijden
Er is een maximale lostijd voor het lossen van een voertuig, daarna gaat de wegsleepregeling in werking. De lostijd kan alleen verlengd worden door één van de verkeersbegeleiders.
De standaard laad- en lostijden voor de RAI werkterrassen P5, P9, P10, incl. de parkeerlocaties P6, P8 zijn 7.00 - 23.30 uur. Om buurtoverlast te voorkomen wordt aanrijden P9/10 in de Wielingenstraat alleen vanaf 7.15 uur toegelaten, vanaf 22.30 uur stoppen de laad/losactiviteiten en mag er geen verkeer meer rijden op de P-9/10.
Laat de barcode op uw opbouwbadge scannen bij vertrek. Hiermee zijn er geen kosten voor parkeren tijdens de (gepubliceerde) opbouw- en demontage periode. Het is NIET mogelijk te parkeren en/of te verblijven op de laad- en loslocatie na de gepubliceerde tijden en in de nacht.
Verkeersreglement
In het verkeersreglement vindt u informatie over laden/lossen en parkeren. Voor de grootste halevenementen worden maatwerk verkeersreglementen gemaakt. Zijn er geen maatwerk verkeersreglementen, dan geldt het algemene verkeersreglement.
Logistieke partner
DB Schenker biedt flexibele oplossingen voor logistiekwensen en garandeert een optimale service voor individuele deelnemers.
P20
Vrachtwagens komen op het juiste moment naar de RAI en zijn zo snel mogelijk weer weg.
Algemene voorwaarden logistiek
Max. snelheid
De maximale toegestane snelheid op het terrein van RAI Amsterdam is 10 km/u.
Goederenlift
In de parkeergarages P1, 3 & 4 zijn goederenliften aanwezig, deze komen uit in hal 8-12.
U kunt door elk (taxi)bedrijf naar de RAI toe worden gebracht. Echter voor vertrek vanaf de RAI worden enkel TCA taxi’s toegelaten.
Let op
- U parkeert een voertuig op het terrein van RAI Amsterdam op eigen risico, u dient in het bezit te zijn van een geldig parkeerticket, doorlaatkaart of toegangspas. Tijdens het evenement heeft u wel een geldig parkeerbewijs nodig om de parkeergarage te verlaten.
- Instructies door medewerkers van RAI Amsterdam dienen opgevolgd te worden.
Wegsleepregeling
RAI Amsterdam behoudt het recht om voertuigen van het terrein te verwijderen wanneer deze verkeerd geparkeerd zijn, op kosten en risico van de bestuurder van het voertuig.
Aansprakelijkheid
RAI Amsterdam aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de juistheid van de verstrekte informatie en behoudt zich het recht voor om op korte termijn wijzigingen aan te brengen in verkeersmanagement als reactie op externe verkeersomstandigheden.
Milieuzone
Amsterdam heeft nieuwe milieuzones die de meest vervuilende personenauto’s, vrachtauto’s, bestelauto’s, taxi’s, autobussen en brom- en snorfietsen uit de stad weren. Met de milieuzone wil Amsterdam de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. De nieuwe milieuzones voor Amsterdam passen binnen de landelijke harmonisatieregeling voor milieuzones. Bij de harmonisatie in 2020 is de milieuzone gelijk getrokken binnen de ring A10, waardoor de RAI binnen de milieuzone is komen te liggen.
De komende jaren worden de eisen, die binnen de milieuzone gelden, steeds verder aangescherpt. Vanaf 2022 zal dit impact hebben op het verkeer rondom de RAI. Ook is vanaf 2025 - 2030 het streven om alleen 100% uitstootvrij vervoer te hebben in de milieuzones.
In onderstaand overzicht staat voor welk type voertuig welke eisen gelden rondom de RAI.
Type | Eisen |
Auto | Alleen diesel voertuigen met emissieklasse 4 en hoger welkom, bouwjaar 2005 |
Bestelbus | Alleen diesel voertuigen met emissieklasse 4 en hoger welkom, bouwjaar 2005 |
Taxi | Diesels van bouwjaar 2009 en nieuwer zijn welkom rondom de RAI |
Vrachtwagen | Alleen diesel vrachtwagens met de hoogste emissieklasse 6 zijn welkom rondom de RAI |
Autobus/touringcars | Alleen diesel bussen met de hoogste emissieklasse 6 zijn welkom rondom de RAI |
Kentekenchecker
In onderstaande link kan u doormiddel van een kentekenchecker controleren of uw voertuig de milieuzone in mag (deze kentekenchecker werkt alleen bij Nederlandse kentekens).