Jaarverslag

Het jaarverslag 2023 van RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een volledig zelfstandig opererende onderneming en wordt gefinancierd met private middelen. In het jaarverslag publiceren we de financiële resultaten van onze activiteiten en geven we onze visie op de toekomst.

Al onze activiteiten vallen onder de RAI Holding B.V. Deze holding is in handen van de Gemeente Amsterdam (25%) en de RAI Vereniging (75%).

Het bericht van de CEO is hieronder te lezen en bevat enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar. Klik op de afbeelding rechts voor alle hoogtepunten, alsook het jaarverslag 2023 zelf. Eerdere jaarverslagen zijn onderaan deze pagina te vinden.

Bericht van de CEO

2023 markeerde een periode van substantiële groei en betekenisvolle impact, zowel binnen RAI Amsterdam als in de bredere gemeenschap.

Wat mij het afgelopen jaar persoonlijk trof, was de interactie op onze beursvloer. Deze momenten van ontmoeting en uitwisseling, georganiseerd en gefaciliteerd door onze mensen, toonden de kracht van evenementen om sectoren samen te brengen en te stimuleren. Van tuinbouw tot watertechnologie, elke bijeenkomst weerspiegelde onze bijdrage aan de voortdurende innovatie en duurzaamheid in diverse industrieën. Dat we externe organisatoren, van o.a. medische congressen, hierin mochten faciliteren versterkt onze trots. Het is een eer om deel uit te maken van deze essentiële kennisuitbreiding die direct bijdraagt aan wetenschappelijke en maatschappelijke vooruitgang.

2023 was ook een jaar van herstel en balans. Na een intensieve periode van aanpassing post-Corona, hebben we een evenwicht gevonden tussen productie, efficiëntie en innovatie. Dit resulteerde in een jaar waarin we, samen met onze partners en de stad Amsterdam, onze maatschappelijke en economische waarde verder konden uitbouwen.

Vooruitkijkend naar 2024 blijven we ons inzetten voor innovatie en samenwerking. Met onze partners en de gemeente zullen we onze gebiedsvisie verder ontwikkelen, met als doel nog meer waarde te creëren voor alle betrokkenen.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan ons succes dit jaar. Uw inzet en passie zijn de kern van onze vooruitgang.

Met vriendelijke groet,
Paul Riemens
CEO RAI Amsterdam

Lees meer in het Jaarverslag 2023