Veelgestelde vragen - Parkeren

Als u denkt dat u teveel heeft betaald voor het parkeren bij RAI Amsterdam, stuur dan een mail naar parking@rai.nl en vermeld daarin: 

 • De reden
 • Uw kenteken
 • Uw boekingsnummer
 • Bewijs van betaling 
U kunt uw elektrische auto opladen op de begane grond in de P1 en P4 garage.
Parkeergarage P1/2/3 is van 06.00 tot 24.00 uur geopend. Deze tijden kunnen indien noodzakelijk, per evenement worden aangepast.
Uitrijden kan 24/7. 

Parkeergarage P4 is 24/7 toegankelijk.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden er gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet voor het vervoer van en naar de RAI. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw. Of neem metro 52 (Noord/Zuidlijn) en stap direct voor de RAI uit bij halte Europaplein.

Kijk voor meer informatie op onze parkeerwebsite 

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 5,50 per uur met een maximum van € 32,00 per dag. Een dagkaart bestellen via de parkeerwebshop kost € 27,00.

Of maak gebruik van ons voordelig avondtarief. Voor slechts € 12,50 kunt u van 17.00-01.00 parkeren bij RAI Amsterdam. Let op, dit geldt niet voor alle evenementen, waaronder de Huishoudbeurs en de Negenmaandenbeurs.

Als de RAI externe terreinen inzet, dan geldt daar alleen een dagtarief. Het dagtarief staat aangegeven bij het oprijden van het terrein.

Let op:
Tijdens de Huishoudbeurs handteren wij andere tarieven. Zie hiervoor de de website van de Huishoudbeurs.

Ja u kunt hier uw online parkeerkaart kopen. 

De maximale inrijhoogte van de RAI parkeergarages 1/2/3 en 7 is 1.90 meter. 

De maximale inrijhoogte van de RAI parkeergarage 4 is 2.70 meter. 

Bij de parkeerbetaalautomaat kunt u betalen met contant geld, bankpas, Visa, Mastercard of American Express.

In de parkeerwebshop met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.
Mindervaliden kunnen op vertoon van de GPK altijd parkeren bij de RAI.

Een mindervaliden parkeerplek kan van tevoren niet worden gereserveerd.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg hierbij de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Als van tevoren een parkeerkaart is gekocht dan staat op het ticket aangegeven waar er geparkeerd kan worden, bijvoorbeeld P1/P2/P3/P4 of RAI/EXTERN. Op het ticket staat ook uitgelegd welke route gevolgd kan worden.

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een parkeerkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig.

Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent.

Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te ontvangen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Nee, er kan niet met de auto tot de ingang gereden worden. Wel kan er bij loge P7 uitgestapt worden en daarna het terrein weer verlaten. Loge P7 is in het midden van het complex. Volg P – RAI 7 om bij loge P7 te komen.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Zodra één van de toegangswegen naar de parkeergarages of -terreinen van RAI Amsterdam wordt betreden, wordt het kenteken geregistreerd in ons Parkeer Management Systeem. Ook als er een reservering gemaakt is via parkeren.rai.nl wordt het kenteken in ons systeem geregistreerd zodat het herkend wordt bij het in- en uitrijden van de garage.

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage. Door de kentekenregistratie is het ook mogelijk om de geldigheid van een reservering na te gaan.

Het is ook mogelijk door kentekenregistratie de auto te lokaliseren in de garage.

RAI Amsterdam verzamelt de persoonsgegevens die de klant invult op de personal data page, gegevens over zijn click- en surfgedrag en transacties via de website van RAI Amsterdam. RAI Amsterdam heeft de exclusieve beschikking over bovenstaande persoonsgegevens. De wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, worden door RAI Amsterdam nageleefd. De gegevens van de klant worden opgeslagen in een klantenbestand en gebruikt voor het afwikkelen van de bestelling of boeking, inclusief de klantenservice.

RAI Amsterdam gebruikt de gegevens ook om het click- en surfgedrag en de transacties van de klant te analyseren en daarmee klantprofielen op te stellen. Deze profielen worden door RAI Amsterdam gebruikt voor het vervolmaken van het assortiment aan producten en diensten op deze site en om de klant op maat gesneden aanbiedingen te kunnen doen uit het totale producten- en dienstenassortiment van RAI Amsterdam.

RAI Amsterdam kan op verzoek van derden binnen RAI Amsterdam marketingacties uitvoeren met de adresgegevens van de klant. Twaalf (12) maal per jaar kunnen de adresgegevens van de klant worden gebruikt voor een mailing waarbij alleen RAI Amsterdam de exclusieve toegang heeft tot de persoonsgegevens. Indien de klant bezwaren heeft tegen het verzamelen en analyseren van zijn gegevens voor het doen van op maat gesneden aanbiedingen door RAI Amsterdam kan de klant dit aan RAI Amsterdam laten weten via de link op de nieuwsbrief. In het geval de klant zijn gegevens wil verwijderen uit het klantenbestand kan de klant gebruik maken van het e-mailadres parking@rai.nl.

RAI Amsterdam zal - behoudens in de gevallen waarin de wet daartoe verplicht - de persoonsgegevens van de klant niet zonder toestemming van de klant verstrekken aan andere personen of instanties buiten de RAI Amsterdam. RAI Amsterdam besteedt grote zorg aan de kwaliteit van het klantenbestand. Persoonsgegevens worden regelmatig op hun juistheid gecontroleerd en oude, niet meer relevante gegevens worden regelmatig verwijderd.

De klant kan zijn eigen persoonsgegevens direct corrigeren op de personal data page. Voor vragen of klachten kan de klant zich wenden tot parking@rai.nl. Op verzoek van de klant verstrekt RAI Amsterdam een overzicht van de gegevens die over de klant in het klantenbestand zijn opgenomen.

De kentekengegevens blijven 30 dagen in het Parkeer Management Systeem staan, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering.

De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Online kunt u per kalenderdag reserveren. Kies de dag van aankomst, u kunt tot middernacht uitrijden. Als u na middernacht uitrijdt, kunt u beter een parkeerkaart in de garage kopen.

Tijdens dance feesten kunt u wel een parkeerkaart reserveren waarbij u na middernacht kan uitrijden.

Koop hier uw parkeerkaart

Tijdens dance feesten kan er wel een parkeerticket worden gereserveerd waarbij ook na middernacht uit kan worden gereden.

Ja. Indien er een parkeerplek geboekt en betaald is, is een parkeerplek gegarandeerd. Bij het inrijden van de garage wordt er een vrije plek toegewezen om te parkeren.

Bij een parkeerticket RAI/Extern is er gegarandeerd een parkeerplek op het externe parkeerterrein beschikbaar. Volg hiervoor de borden, zoals ook op de parkeerticket beschreven staat.

Tijdens een aantal evenementen is het niet mogelijk om online een parkeerplek te reserveren. Rijdend richting de RAI, wordt er middels bewegwijzering aangegeven waar op dat moment genoeg parkeerplek beschikbaar is.

U kunt uw kenteken zelf eenvoudig wijzigen door in te loggen op onze parkeerwebshop en daar uw boeking te selecteren. Selecteer vervolgens parkeerplaats wijzigen en druk dan op het ‘potloodje’ om uw kenteken te wijzigen.

 • Data kan daarentegen niet gewijzigd worden. U kunt dit wijzigen door een mail te sturen naar parking@rai.nl. Uw boeking wordt dan geannuleerd en gerestitueerd. Vervolgens kunt u een nieuwe boeking maken.
 • Het annuleren van een boeking is niet mogelijk

De voorwaarden zijn als volgt:

 • Alleen te reserveren door direct af rekenen met iDEAL, Visa, Mastercard of American Express
 • Reserveren kan alleen via parkeren.rai.nl
 • De garages uitrijden kan met kenteken of streepjescode (afgedrukt op het parkeerticket)

Na reservering wordt er een e-mail met PDF-bestand gestuurd. Dit PDF-bestand is de bevestiging, waarop de reserveringsperiode is aangegeven met het reserveringsnummer.

Deze bevestiging met parkeerticket(s) meenemen bij het in- en uitrijden van de RAI-garage.

U kunt parkeren in de garage P1 t/m P4 en tijdens bepaalde evenementen op een externe locatie. Dit staat dan ook duidelijk aangegeven bij het product dat u selecteert. 

Indien langer geparkeerd wordt dan gereserveerd, dient het verschil te worden betaald bij het uitrijden.
Indien korter geparkeerd wordt, is er geen recht op restitutie.

Aangekomen bij de parkeerlocatie:

 1. Bij het inrijden registreert een camera bij de slagboom uw kenteken. U ontvangt geen inrijkaart.

Bij terugkomst:

 1. U hoeft niet naar de betaalautomaat te gaan, maar kunt direct uitrijden op basis van uw kenteken.
 2. Werkt dit niet of is er niet gereserveerd op basis van uw kenteken? Scan dan de streepjescode bij de zuil van de slagboom bij de uitrit. De streepjescode is te vinden op de bevestigings-PDF die per e-mail verstuurd is. De streepjescode kan ook vanaf een smartphone gescand worden. Zorg dat uw smartphone niet in donkere modus staat en de helderheid 100%is.
 3. Heeft u langer geparkeerd dan de gereserveerde periode? Dan moet u de extra tijd bij de uitrit betalen.

Ja dat kan, maar na het uitrijden kunt u uw parkeerkaart 60 minuten niet gebruiken om weer uit te rijden.

Op www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-reizen/ zijn de voorwaarden te lezen die gelden voor het voordelige P+R tarief.

Ook leest u hier hoe P+R werkt bij RAI Amsterdam en de andere P+R locaties van de gemeente Amsterdam.

Belangrijk: u krijgt korting voor de eerste 24 uur dat u hier geparkeerd staat, daarna betaalt u het RAI parkeertarief.

De inrijhoogte van parkeergarages P1/2/3/7 is 1,90 meter. De inrijhoogte van parkeergarage P4 is 2,70 meter.

Heeft u geen P+R korting gekregen bij het afrekenen bij de betaalautomaat, maar bent u wel naar het centrumgebied gereisd met het openbaar vervoer?  Dan kunt u alsnog de P+R korting krijgen.

Stuur hiervoor een e-mail naar parking@rai.nl met de volgende informatie:

 • kenteken
 • OV reishistorie (opvragen per e-mail bij het GVB via kls@gvb.nl)
 • IBAN
 • naam