Veilige & gastvrije evenementen

Sinds onze oprichting in 1893 staat de RAI bekend als een organisatie waar veiligheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met 125 jaar ervaring in het organiseren en faciliteren van evenementen, en daarmee ook in beveiliging en het reguleren van bezoekersstromen, hebben we hierin een stevige positie verworven.

Inmiddels verwelkomen we gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers tijdens circa 500 evenementen per jaar. Daarmee zijn we één van Europa’s drukst bezette beurs- en congrescentra en nemen we een leidende positie in als internationale beurs- en congresorganisatie van Nederland. Een grote diversiteit aan mensen en middelen kruisen elkaar en volgen elkaar op. Om de gastvrijheid en veiligheid voor alle betrokkenen te waarborgen, werken we dagelijks aan het verbeteren van de veiligheid. Zowel on- als offline en van de opbouw tot de afbraak van evenementen.

Veilig werken

Naast het behouden van een veilige en gastvrije omgeving, werken we ook aan het behouden van het veiligheidsbewustzijn. We vinden het belangrijk u te informeren over de maatregelen betreffende de veiligheid tijdens op- en afbouw van evenementen, het handboek Veilig Werken en de werkvergunning veilig werken.

Coronavirus en RAI Amsterdam

RAI Amsterdam volgt de maatregelen van de overheid op ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Covid-19 coronavirus.
De RAI is in staat mensen veilig samen te brengen en de kracht van verbinding te laten ervaren. Zowel fysiek, bij toepassing van de regels en richtlijnen, als virtueel.