Parkeren

Parkeren bij RAI Amsterdam

Tijdens evenementen zijn onze parkeergarages de voornaamste parkeergelegenheid voor onze bezoekers en exposanten. Direct gelegen aan de afslag van de A10 (afslag 9 Amsterdam Rivierenbuurt) hebben we plek voor ruim 3.200 auto’s. Gaat u een dagje naar Amsterdam of heeft u een afspraak in de stad? Parkeer overdekt in een van onze garages en reis verder vanaf RAI Amsterdam met de tram, metro, bus, trein, fiets of te voet.

Volop parkeermogelijkheden

 • Gemakkelijk te bereiken parkeergarage direct aan de ring A10, volg P-RAI 1-6
 • Meerdere overdekte parkeergarages
 • U parkeert uw auto in de meeste gevallen op maximaal 200 meter van de ingang van uw evenement
 • Parkeertarief:  € 4,50* per uur, maximaal € 27,00 per dag
 • Online dagtarief via de parkeerwebshop parkeerwebshop: € 15,00 per dag
 • Onthoud uw kenteken om te betalen voor het parkeren
 • Bezoekt u het theater, Strandzuid/Zuidpool of THE ROAST ROOM? Koop dan uw parkeerkaart bij vertrek op locatie

Parkeerabonnement voor omwonenden

RAI Amsterdam bevindt zich in een dichtbebouwd gebied. Om onze omwonenden tegemoet te komen en eventuele parkeerproblematiek te ontnemen, bieden we kwartaal (3 maanden) parkeerabonnementen aan. Het abonnement kan alleen ingaan op de 1e van de maand of op de 15e van de maand.
Een parkeerabonnement is te gebruiken op bijna alle dagen van het jaar in de parkeergarages P1/2/3/4. Tijdens sommige grote evenementen kunt u helaas niet bij ons parkeren, maar dat laten wij op tijd weten.

Het kwartaalabonnement kost € 462,00  (inclusief BTW) .
Na het afsluiten van het kwartaalabonnement ontvangt u binnen twee werkdagen van ons een informatiemail. Hierin wordt ook de verlenging van het parkeerabonnement uitgelegd. Bij verlenging zijn de kosten € 162,00 per maand (inclusief BTW). Lees voor het aanvragen van het abonnement de voorwaarden, met in het bijzonder artikel 7.

Parkeerabonnement voor bedrijven

Uw kantoor op de Zuidas en niet voldoende parkeerruimte voor uw medewerkers? Bij RAI Amsterdam  hebben we voldoende parkeerplaatsen. Aan de oostkant van de Zuidas, op een paar minuten van de meeste Zuidas kantoren, bevindt zich voor het grootste deel van het jaar een parkeeroplossing. 340 dagen per jaar kunnen uw medewerkers hun auto gemakkelijk en overdekt parkeren in de RAI garages.

Het is mogelijk om een bedrijfsabonnement af te sluiten waarmee u en uw collega’s 340 dagen per jaar zeker zijn van een parkeerplaats. Een aantal kantoren ging u al voor. Afhankelijk van de afstand tussen de RAI en uw kantoor kunt u bijvoorbeeld fietsen of een pendelbus inzetten voor het vervoer van de RAI naar kantoor en weer terug.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Pamela Peetoom vertelt u hier graag meer over. Pamela is via mail bereikbaar of via telefoonnummer: 020-549 23 50.

Handig om te weten

Hieronder vindt u informatie over parkeren bij RAI Amsterdam. Heeft u nog vragen? Raadpleeg de veelgestelde vragen of stuur een e-mail naar raiparking@rai.nl.

 • De hoofdingang van onze parkeergarages vindt u als u P-RAI volgt op de borden
 • De standaard openingstijden van onze parkeergarages zijn van 07.00 tot 24.00 uur, deze tijden worden aangepast als dit nodig is voor de evenementen
 • De inrijhoogte van parkeergarages P1/2/3/7 is 1,90 meter. De inrijhoogte van parkeergarage P4 is 2,70 meter
 • Kiss & Ride. Binnen 30 minuten kunt u gratis onze garages verlaten
 • Overnachten op onze terreinen is niet toegestaan
 • Parkeren doet u op eigen risico
 • Aanhangwagens zijn niet toegestaan in onze parkeergarages
 • Bij binnenrijden van de parkeergarages krijgt u geen parkeerkaart
 • Onze parkeergarages en ons parkeerterrein zijn voorzien van een parkeersysteem waarbij de inrijslagbomen automatisch openen. Een uitrijkaart kunt u bij de betaalautomaten kopen. Bij de uitrit scant u uw uitrijkaart.

De parkeerkosten kunt u ook betalen op basis van uw kenteken, u krijgt dan geen uitrijkaart. De slagbomen gaan automatisch voor u open vanwege kenteken herkenning. U kunt wel een kwitantie krijgen.

Openingstijden parkeergarages

Inrijden: 06.00 - 24.00 uur
Uitrijden: 24/7

Elektrische auto’s

Voor elektrische auto’s zijn er twintig oplaadplekken in de P1 garage, twintig in de P4 garage en twee in de P7 garage. Het opladen van de auto kost € 0,24 kWh. Daarnaast betaalt u voor het parkeren van de auto. Oplaadplekken kunnen niet worden gereserveerd.

Evenementen

Als de RAI garages vol zijn verwijzen wij u door naar onze parkeerterreinen gelegen buiten de RAI. Op de snelweg en vanaf afrit 9 wordt met digitale borden aangegeven of er op een extern parkeerterrein wordt geparkeerd en welke route u moet volgen.
Vanaf deze terreinen rijdt een gratis pendelbus naar de RAI. Vanzelfsprekend brengt de pendelbus u ook weer gratis terug naar uw parkeerplek.
De tarieven de u betaalt op de buitenterreinen kunnen verschillen per evenement.

Fout: Ingesloten object kan niet worden weergegeven.