Health en Life Science

Amsterdam is wereldleider op het gebied van life sciences en gezondheid

Nederland is de meest dichtbevolkte regio op het gebied van Life Sciences & Health ter wereld. Zij zijn er meer dan 4000 innovatieve R&D Life Sciences & Health bedrijven binnen een straal van 200 km. Elk jaar investeert Nederland 10% van het BNP in de gezondheidssector om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Amsterdam werk intensief samen met de vele onderzoeksinstellingen, universiteiten, gevestigde bedrijven en start ups. De sector heeft ook een nauwe relatie met technologie. Zij werken samen en vormen samenwerkingsverbanden in gespecialiseerde knooppunten, waaronder Amsterdam Science Park, het Amsterdam Life Sciences District, het Kenniskwartier VU/Zuidas en het NKI.

Europa's no.1 hub voor life sciences & health

  • Nederland # 1 in de Global Connectedness Index
  • Amsterdam in top 5 beste breedband verbinding
  • Academische gemeenschap
  • Twee wetenschappelijke faculteiten
  • Community van +300 life sciences bedrijven
  • Meertalig en hoog opgeleide werknemers

Wij helpen u graag bij de organisatie van uw evenement op het gebied van Life Science & Health

Europa's meest compacte- en innovatieve Life science and Health community

Als het gaat om life sciences en gezondheid in Amsterdam, is 'community' veel meer dan een modewoord. De omgeving heeft internationaal bekende universiteiten, academische ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen, waaronder het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen.

Het Europees Geneesmiddelenbureau is in 2019 vanuit Londen naar Amsterdam verhuisd en heeft 650 medewerkers meegenomen - een beweging die is geïnspireerd op de aanwezigheid van robuuste, toegankelijke bedrijven en academische gemeenschappen die een constante bron van innovatie, inspiratie en feedback zijn.

MEER INFORMATIE

Geneeskunde en technologie samenvoegen

In Amsterdam hebben biowetenschappen en gezondheid een nauwe relatie met technologie. Data science is een hot topic in de Nederlandse hoofdstad, waar meer dan 600 onderzoekers zijn gericht op dit baanbrekende vakgebied. Door nauw met elkaar samen te werken, onderzoeken ze hoe machine learning de gezondheidszorg kan verbeteren door computers te gebruiken om enorme hoeveelheden gegevens te analyseren en het optimale verloop van de behandeling voor patiënten te bepalen.

Zo kan een arts bijvoorbeeld beperkte ervaring hebben met het behandelen van een zeldzame aandoening, maar een computer kan de uitkomsten in honderden of duizenden gevallen bestuderen, om te helpen bepalen hoe iemand het beste kan worden verzorgd.

Veel van de toonaangevende bedrijven in de branche richten zich ook op gebieden zoals kunstmatige intelligentie en maken de weg vrij voor een toekomst waarin robots ingewikkelde procedures en andere belangrijke taken uitvoeren. De stad heeft zelfs een denktank die zich richt op het verbeteren van de levensverwachting van haar inwoners door middel van AI.