Vanuit een circulaire gedachte focussen we ons voornamelijk op het voorkomen van afval. We bouwen aan bewustwording bij organisatoren, exposanten en medewerkers, kiezen waar mogelijk voor herbruikbare materialen en werken met onze partners aan circulaire oplossingen voor bijvoorbeeld standbouw en tapijt. We zoeken actief naar behoeften buiten de RAI voor herbestemming van materialen en producten. Zo voorkomen we dat deze afval worden. Tijdens diverse evenementen creëren we een donatieprogramma waarmee we maatschappelijke behoeften in de regio weten te verbinden aan overgebleven items na beurzen.
Samen met het Leger des Heils voorkomen we voedselverspilling. Wekelijks gaat er een driegangen menu voor zo’n 50 personen, samengesteld uit een retourstroom voedsel van de RAI, naar een buurthuis van het Leger des Heils. Daarnaast deelt het Leger des Heils elke woensdagavond in de winterperiode een warme maaltijd uit in de stad aan ruim 100 daklozen, afkomstig van de retourstromen van de RAI, samengesteld door onze keuken.