Veelgestelde vragen - Theater

Het is niet toegestaan om foto-, film- of geluidsopnames te maken, tenzij er uitdrukkelijk toestemming is verleend door de productie.

In de zaal is het niet toegestaan te eten of drinken. Er is wel de mogelijkheid om in de lobby vooraf, in de pauze of na afloop een drankje te drinken. Daarnaast is ons theaterrestaurant geopend voor en/of na een voorstelling. We serveren dan een speciaal theatermenu »

Mobiele telefoons kunnen overlast veroorzaken. Dus wij vragen u dringend om deze tijdens de voorstelling uit te zetten.

Te laat, dan is het afhankelijk van de voorstelling óf en wanneer de zaal betreden kan worden. Meld u dan bij een suppoost!

Om te voorkomen dat een late binnenkomst het gezelschap of overige bezoekers stoort, mag er alleen op onze aanwijzing de theaterzaal betreden worden. Mogelijk wordt er een andere plaats toegewezen om overlast te beperken.

Mocht een late binnenkomst dusdanig storend zijn voor de voorstelling, ter beoordeling van onze medewerkers, dan is toegang tot de zaal tot aan de pauze niet mogelijk. Bij sommige voorstellingen is er geen pauze, in dat geval kan de voorstelling helaas niet meer worden bijgewoond. Bovengenoemde geeft helaas geen recht op restitutie.

Kaarten kunnen vanaf minimaal één uur voor aanvang van de voorstelling opgehaald worden bij de theaterkassa. De kassa bevind zich in de lobby van het RAI theater.

Er zijn stoelverhogers aanwezig. Deze staan klaar bij de ingang van de zaal.

Een kindervoorstelling bezoeken?
Neem dan voor de zekerheid zelf een stoelverhoger uit de auto of een kussen mee. Wanneer er zoveel kleine kinderen zijn, kan het voorkomen dat stoelverhogers op zijn.

OP = OP

Ja er zijn 8 rolstoelplaatsen in het theater. Het is wel noodzakelijk om bij de reservering te melden dat er een rolstoelplaats nodig is.

RAI Theater beschikt over rolstoelopritjes. Dit kan onder de rolstoel geplaatst worden zodat de rolstoel minder voorover hangt.

In de lobby van het theater kan er voor of na een voorstelling een drankje drinken. In het Grand Café van RAI Amsterdam is rondom voorstellingen ook het theaterrestaurant geopend. Daar kan er genoten worden van een special theatermenu, een borrel of een kopje koffie met wat lekkers.

Zie hier het theatermenu »

Het RAI Theater is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Naast rolstoelplaatsen, invalidenparkeerpaatsen en rolstoelopritjes zijn er goede voorzieningen voor mindervaliden.

Het RAI Theater beschikt over een inductielus. Het gehoortoestel moet op de ‘t’ gezet worden.

Heeft uw gehoorapparaat geen 't' stand, dan is het mogelijk apparatuur te lenen van RAI Theater. Informeer ernaar bij de receptie van ons theater. Houd er rekening mee dat u een geldig legitimatiebewijs moet kunnen overhandigen.