Diversiteit en inclusie
Innovation Toekomst

RAI Amsterdam omarmt Diversiteit en zet meer stappen naar Inclusie

donderdag, 14 maart 2024

Amsterdam, 14 maart 2024 – Op vrijdag 8 maart, tijdens International Women's Day, hebben wij een belangrijke stap gezet richting een diverse en inclusieve werkomgeving door het lanceren van het Diversiteit & Inclusie beleid. Dit beleid, dat van kracht zal zijn gedurende de komende twee jaar, is het resultaat van nauwe samenwerking met de Diversiteit & Inclusie ambassadeurs en is van toepassing op alle medewerkers, ongeacht hun positie.

Diversiteit & Inclusie 
Het beleid, gericht op onderwerpen zoals Diversiteit, Sociale Veiligheid, Belonging en Equality, benadrukt het belang van een diverse en inclusieve cultuur binnen onze organisatie. Hoewel specifieke thema's zoals LHBTIQ+, culturele achtergrond en gender minder zichtbaar worden belicht, betekent dit niet dat deze minder belangrijk zijn. Integendeel, ze zijn geïntegreerd in het beleid en worden actief aangepakt, terwijl de visie van RAI Amsterdam blijft gericht op zowel diversiteit als inclusie.

"Ik ben erg trots dat de RAI dit onderwerp aangrijpt en dat RAI straks de werkplek is voor iedereen net als voor al onze evenementen". – Jaimie Roelofs, Diversiteit & Inclusie ambassadeur. 

Walk the Talk
RAI Amsterdam neemt haar toewijding aan Diversiteit & Inclusie serieus en streeft ernaar om niet alleen woorden te gebruiken, maar ook actie te ondernemen. Concrete stappen, zoals het implementeren van een 'zero tolerance'-beleid ten aanzien van discriminatie, zullen worden genomen om gelijkwaardige kansen binnen het personeelsbestand te bevorderen.

RAI Amsterdam bevestigt haar toewijding aan Diversiteit en Inclusie door transparantie te bevorderen. Het beleid wordt gedeeld met alle medewerkers, zodat iedereen op de hoogte is van de doelen en verbintenissen. Belanghebbenden worden actief uitgenodigd om zich bij de inspanningen aan te sluiten en het belang van diversiteit en inclusie te ervaren. 

Onze toewijding 
Het Diversiteit & Inclusie projectteam is vastberaden om elk aspect van het beleid en bijbehorende plan van aanpak te realiseren en zo een inclusieve omgeving te creëren die de kernwaarden van RAI Amsterdam weerspiegelt. We monitoren voortdurend de vooruitgang en passen onze inspanningen aan om ervoor zorgen dat we een diverse en inclusieve gemeenschap blijven bevorderen.

“Diversity is a fact inclusion is an act” – Dr. Richard White

Benieuwd naar het hele beleid? Bekijk deze hier.