Verantwoord Buurtnieuws Horeca

Voedsel overschotten RAI te bestellen via Too Good To Go

woensdag, 12 mei 2021

Sindskort is er bij de RAI een Too Good To Go ophaalpunt geopend. Op maandag, woensdag en vrijdag bieden onze chefs een geredde maaltijd-, snack-, brood-, surprise- of taartbox aan via de Too Goo To Go app. Deze Food- Waste Warrior app strijd tegen voedselverspilling en de RAI strijd mee. Na bestelling kunnen klanten het lekkers bij het RAI ophaalpunt ophalen. Het ophaalpunt bevindt zich naast Entree M.

Boxen vol gered voedsel
De boxen worden samengesteld uit restvoorraden die door de Corona situatie, niet meer op tijd in de business van de RAI kunnen worden ingezet. Via de Too Good To Go app worden de voorraden in aansprekende boxen aangeboden en tegen een aantrekkelijk tarief verkocht. Het initiatief is net gestart en er wordt reeds dankbaar gebruik van gemaakt. De reacties zijn enthousiast en met een tevredenheidscore van 4.87 op een schaal van 5, wordt er onderzocht hoe deze app na de corona periode door de RAI verder ingezet kan worden.

Hartverwarmend Amsterdam
RAI Amsterdam onderneemt diverse initiatieven om voedselverspilling te voorkomen, door onder andere samen te werken met het Het Leger des Heils en de Voedselbank om overgebleven voedsel een maatschappelijke waardevolle nieuwe bestemming te geven. De nieuwe samenwerking met Too Good To Go is een welkome toevoeging aan de strijd die de RAI voert tegen voedselverspilling. Op woensdag levert de RAI o.a. een warme maaltijd gemaakt van reststromen aan dak- en thuislozen via de soepbus van het Legerdesheils in Amsterdam. Het voedsel wat daarvan na productie overblijft vindt nu ook een nieuwe bestemming via de Too Good To Go app. Dit alles past volledig binnen de visie waarna onze keuken onderneemt, genaamd ‘Hartverwarmend Amsterdam’, waarmee de keuken van de RAI zich inzet om met voedsel een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de regio Amsterdam.

Wil jij ook een box bestellen bij de RAI, download de Too Good To Go app in jouw appstore