Verantwoord Samenwerking

Samen tegen voedselverspilling

woensdag, 7 december 2022

Samen bereik je meer. Een derde van het voedsel wordt verspild. Wereldwijd is dat 1,3 miljard ton per jaar. Het weggooien van voedsel gebeurt in de hele voedselketen. Bij Instock willen ze daar verandering in brengen door voedselverspilling op de kaart te zetten. RAI Amsterdam onderschrijft deze aanpak volledig.

Vanaf begin december zal het fruit dat in het Hospitality Crew Centre en het Amtrium restaurant ligt, afkomstig zijn via reststromen van boeren, telers en producenten. Dit fruit voldoet niet aan de strenge eisen van supermarkten, omdat het fruit te klein, te groot of bv niet voldoende vruchten aan een tros heeft.

Paul Conijn, Productspecialist Food & Beverage, RAI Amsterdam: 'Voor ons is het dé manier om iets terug te doen voor de stad door te werken met maatschappelijke projecten en hartverwarmende producten. We zijn vooral enthousiast over de samenwerking met Instock. Dankzij deze samenwerking kunnen we gebruik maken van hun hartverwarmende producten, die reststromen omzetten in een ingrediënt dat onze CO2-footprint aanzienlijk verkleint.”

WAT IS DE MISSIE VAN INSTOCK?

‘Een derde van al het voedsel wordt verspild. Wij willen voedselverspilling op de kaart zetten! Bij onze groothandel voor geredde producten ‘InstockMarket’ zamelen we reststromen in en creëren we zoveel mogelijk waarde voor enerzijds kwekers, producten en tussenpersonen en helpen we anderzijds de horeca aan verrassend goede producten voor de scherpste prijs.

Ook hopen we op een leuke en positieve manier bij te dragen aan bewustwording over voedselverspilling, want eten is genieten! We zien dat we de laatste decennia steeds verder van ons voedsel verwijderd zijn geraakt. In deze tijd hoeven we niet veel moeite te doen voor ons eten, we hebben veel keuze en er is eten in overvloed. Met de kookboeken Instock Koken en Circulaire Chefs, Pieper en Bammetjes Bier en onze Instock Granola hopen we eten weer dichterbij te brengen.

Lees meer over Instock