logo
Basement Chefs bezig in de keuken

RAI organiseert met Bolenius exclusief diner tijdens Metstrade

Ter gelegenheid van de Boat Builder Awards bundelden onze afdelingen F&B en de Basement Chefs de krachten met Luc Kusters, de eerste chef in Nederland met een Groene Michelinster. In Harbour 8, een restaurant gebouwd in de foyer van hal 8 van de RAI presenteerden zij op woensdagavond 19 november een menu dat draait om lokale producten, seizoensgroenten en respect voor de natuur.

Executive Chef Rientz Mulder vond het een eer om samen te werken met Kusters. “Restaurant Bolenius in het Rembrandtpark geldt als het Nederlandse vlaggenschip van Dutch Cuisine in fine dining. Het heeft duurzaam koken hoog in het vaandel staan en dat geldt ook voor ons. Via ons concept Heartwarming Amsterdam laten we internationale gasten kennismaken met lokale initiatieven en smaken. Gezamenlijk hebben we nu een uniek menu gecreëerd dat niet alleen verrast, maar ook een verhaal vertelt over duurzaamheid en creativiteit.”

“Ik vond het een fantastische uitdaging om met de afdeling F&B en de Basement Chefs onze keuken op te schalen naar 260 couverts. Alleen door goed samen te werken konden we dit realiseren zonder van onze principes af te wijken. Het was een bijzondere avond; aldus Luc Kusters.

Het diner vond plaats tijdens Metstrade, ‘s werelds grootste vakbeurs voor maritieme uitrustingen, materialen en systemen voor de internationale jachtbouw en professionele watersport. Duizenden professionals uit de industrie komen jaarlijks in november samen in Amsterdam om te netwerken, nieuwe inzichten te krijgen en kennis op te doen. (18 – 20 november 2025 in RAI Amsterdam)
Ontvang onze nieuwsbrief - rechtstreeks in uw inbox!