Verantwoord Horeca

De RAI blijft komende jaren meest duurzame koffie van Lavazza schenken

maandag, 13 januari 2020

Tijdens Horecava, het trendsettende event in de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen, is de contractverlenging tussen Lavazza en de RAI getekend. Dit betekent dat wij de komende vijf jaar de internationaal gecertificeerde 100% biologische en UTZ gecertificeerde koffie blijven schenken aan onze gasten.

Alteco is de meest duurzame koffie van Lavazza en wordt, door de beperkte beschikbaarheid, zeer selectief gedistribueerd. De naam Alteco betekent ‘hoge grond’. Het is dan ook vanaf de bergtoppen in Centraal-Amerika, waar Lavazza de hoogst gelegen arabica koffie mengt met een geselecteerd robusta ras, beide geteeld in niet-verontreinigde gebieden. De bonen zijn afkomstig van plantages die de biologische landbouw beoefenen en waar de principes van een duurzaam milieu volgens de ‘UTZ’ normen worden nageleefd. Lavazza heeft in 2019 de negende plek bemachtigd op de lijst van meest gerenommeerde bedrijven ter wereld op het gebied van MVO.  

Het contract is ondertekend door Maurits van der Sluis (Chief Operating Officer RAI) en Maayk de Poorter (Algemeen Directeur Lavazza) in aanwezigheid van Jules Broex (Director Operations RAI).