Rigging

Uiteraard wilt u dat uw zaal, lounge of hal voorzien wordt van geluid, verlichting, bewegwijzeringborden en/of aankleding. Dit moet opgehangen of bevestigd worden. Meestal wordt dit gedaan door middel van trussen die aan het plafond bevestigd worden, dit proces wordt ook wel ‘riggen’ genoemd. Om de rigging in goede en veilige banen te leiden, werkt RAI Amsterdam met één gespecialiseerde riggingpartner die voor u kan zorgen dat alle aankleding, audio-, video- en verlichtingsapparatuur veilig bevestigd wordt.

In bijzondere gevallen kan een derde toeleverancier (rigger) worden ingeschakeld in welk geval tijdelijke, schriftelijke, toestemming van RAI afdeling Technical Services is vereist. Als de RAI akkoord gaat met een derde leverancier moet er een riggingplan ingeleverd worden bij uw Account Manager conform de rigging richtlijnen. Akkoord op het riggingplan wordt afgegeven door RAI Technical Services.

De toegestane belasting van daken en plafonds van het Convention Centre verschilt per type ruimte en is ook te vinden in het handboek rigging in de RAI.

Gelet op de veiligheid in RAI Amsterdam Convention Centre is het ophangen van tuidraden en het aanbrengen van hangpunten (riggen danwel pre-riggen) aan het dak of het plafond van de RAI alleen mogelijk als omschreven in Artikel 7.6 van het accommodatiereglement RAI.

ACCOMMODATIEREGELEMENT RIGGING