Verantwoord Buurtnieuws

Veilige en verantwoorde bankjes in het Beatrixpark

vrijdag, 5 juni 2020

Een bankje om op te bomen…

Het Beatrixpark in Amsterdam Zuid is twee unieke banken rijker. Deze lange boombanken, maar liefst 4 meter, zijn gedoneerd aan het park en zijn gemaakt van de verwijderde plataanbomen aan de Wielingenstraat, ter hoogte van het vernieuwde hal 5. Met behulp van de zagerij bij Stichting Stadshout zijn deze plataanbomen omgetoverd tot banken die vanwege hun lengte uitermate geschikt voor een veilige ontmoeting met anderen op anderhalve meter afstand. De plaatsing van de banken werd aangeboden door Griekspoor, leverancier van de RAI.

Marleen Munniksma, voorzitter van het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark, over de banken: ‘De banken komen juist nu goed van pas. Veel bezoekers van het park maken er dankbaar gebruik van. Om op te zitten en rondom te genieten van het Beatrixpark, op een veilige afstand van elkaar in deze bewogen tijden. Hout moet!’.

Vorig jaar doneerde RAI Amsterdam al twee boombanken aan het Beatrixpark. Deze zijn geplaatst nabij de parkkiosk. Ook doneerde de RAI er twee aan de Voedselbank in Zuid. Vier werden geplaatst op het RAI terrein, waar ook dit jaar meer een plek zullen krijgen. Van het hout dat na de productie van de banken overbleef, zijn door Stichting Stadshout snijplanken gemaakt. Deze planken worden tijdens bijeenkomsten ingezet door de catering van de RAI. Naast dat er van de omgekapte bomen banken en planken zijn gemaakt, gaat de RAI de nodige bomen terug planten op het terrein.

Zoek jij nog een fijne plek in de buurt van de RAI om op veilige afstand in het zonnetje af te spreken? De unieke boombanken vind je aan het grote veld in het Beatrixpark, nabij het water.