Buurtnieuws Verantwoord

Voertuigen HeenenWeer bij RAI Amsterdam

dinsdag, 28 mei 2019

Stichting HeenenWeer maakt per 29 mei 2019 dankbaar gebruik van de parkeerfaciliteiten van RAI Amsterdam. HeenenWeer krijgt dit aangeboden als onderkomen tijdens de verbouwing van d’Oude Raai, waar de elektrische voertuigen momenteel geparkeerd staan. Eind 2020 is de verbouwing klaar en staan de groene auto’s weer op hun gebruikelijke plek.

HeenenWeer is een sociale service voor bewoners van De Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden alleen kunnen lopen. Een bewoner wordt gekoppeld aan een social driver, ofwel vrijwillige chauffeur, die hem of haar naar een gewenste bestemming brengt met één van de elektrische voertuigen. Boodschappen doen, naar de dokter, uit eten, sporten, even naar de markt, een vriendin/vriend bezoeken, voor deze bewoners is dat met dit hulpmiddel allemaal weer mogelijk.

Met de verbouwing van d’Oude Raai in het vooruitzicht, zocht HeenenWeer naar een tijdelijk onderkomen voor haar voertuigen. Zij hebben RAI Amsterdam bereid gevonden hen te helpen. De vier groene auto’s kunnen daar veilig geparkeerd en opgeladen worden. Op deze manier blijft de HeenenWeer ongestoord rijden voor hulpbehoevende buurtgenoten.

Stichting HeenenWeer beschikt momenteel over een 35-tal vrijwilligers die als chauffeur of als planner actief zijn.