Verantwoord

Meer dan 6000 gasten voorzien van duurzame catering

woensdag, 16 november 2022

Sibos 2022, hét wereldwijde financiële services evenement vond half oktober plaats in de RAI en was op het gebied van catering heel bijzonder. Onze eigen Basement Chefs en het Sibos-organisatieteam hadden de gezamenlijk wens om duurzaamheid en kwaliteit voorop te stellen. Ons Food & Beverage team heeft dit op vele manieren mogelijk weten te maken. Door andere keuzes te maken in thema’s en gerechten en met de Plant Based Bar in de Food Hall was 60% van het cateringaanbod vegetarisch. Hiervan was 40% zelfs vegan. In vier dagen tijd zijn er in totaal meer dan 6000 gasten voorzien van catering.

Daarnaast waren er goede afspraken gemaakt over hoeveelheden en terugdringen van food waste. Hierdoor was het mogelijk dat een item niet meer verkrijgbaar was. Alle overgebleven ingrediënten zijn dezelfde dag nog ge-upcycled naar het Crew restaurant en zijn hier gebruikt voor het bereiden van een nieuw gerecht.

In het Seated restaurant lag de focus voor 500 gasten per dag op ons #HartverwarmendAmsterdam project. Hierdoor zijn de gasten meegenomen in alles wat het seizoen en onze regio te bieden heeft aan geweldige producten. Met een groot enthousiast F&B team is er uitstekende kwaliteit geleverd. De reacties waren geweldig, positief en Hartverwarmend.