Buurtnieuws Samenwerking

SIXT share deelauto’s krijgen vaste plek in RAI Amsterdam

woensdag, 19 mei 2021

SIXT en RAI Amsterdam breiden hun partnership uit, met vaste plekken voor de deelauto’s van SIXT share. Sinds januari 2017 heeft SIXT een goedlopende vestiging in RAI Amsterdam om de omwonenden en bezoekers van huurauto’s te voorzien. Hier komen nu ook deelauto’s bij.

Sinds juni 2020 zijn de 100% elektrische deelauto’s van SIXT share door heel Amsterdam te vinden. Gebruikers van deze auto’s kunnen ze overal meenemen en weer neerzetten, ook in Rotterdam en Den Haag. Het vinden, openen en starten van de auto gaat via de SIXT-app. Gebruikers betalen alleen voor de minuten dat ze de auto gebruiken. Vanaf 15 mei 2021 zijn in parkeergarage P4 van de RAI, permanent twee SIXT share auto’s beschikbaar. Deze elektrische auto’s worden geladen met behulp van zonnepanelen op het dak van de garage. In- en uitrijden gebeurt automatisch op basis van kenteken.

Beschikbaarheid
Door de groeiende populariteit van SIXT share, wordt de beschikbaarheid van de auto’s steeds belangrijker. Daarom gaat SIXT op strategisch gelegen plekken in Amsterdam continue beschikbaarheid aanbieden, te beginnen bij RAI Amsterdam. Karen van den Boom, directeur SIXT Benelux licht toe: “Steeds meer Amsterdammers ontdekken het gemak van onze deelauto’s. Onze belangrijkste taak is dan ook om te zorgen dat mensen niet misgrijpen als ze gebruik willen maken van SIXT share. De permanente aanwezigheid van onze auto’s bij RAI Amsterdam zorgt er voor dat er altijd een deelauto beschikbaar is op het moment dat de gebruiker dat wenst. De RAI is hiervoor de perfecte locatie”.

Duurzame oplossing
Berend Bouwman, Business Development Manager bij RAI Amsterdam vult aan: “We zijn blij dat we onze samenwerking met Sixt uitbreiden en omwonenden en onze bezoekers nu ook een deelauto kunnen aanbieden. Het is helemaal mooi dat we dit op een duurzame wijze kunnen doen door onze zonnepanelen in te zetten voor het opladen van deze auto’s”.

Voor meer informatie download the Sixt app en open de share app.