The Basement chefs en Bart Heijden (director events RAI)
Award Toekomst Verantwoord

RAI Amsterdam wint Zuidas publieksprijs voor duurzaamheid

vrijdag, 10 november 2023

Amsterdam, 10 november 2023 – Gister is voor de tweede keer de Zuidas Duurzaamheidsprijs uitgereikt. Vorig jaar mocht RAI Amsterdam al de eer in ontvangst nemen in de categorie "Samenleving". Dit jaar hebben de Basement Chefs van RAI Amsterdam met trots de Zuidas Publieksprijs voor Duurzaamheid in ontvangst genomen met de inzending ‘Hart Verwarmend Amsterdam’.

Hartverwarmend Amsterdam
Het "Hartverwarmend Amsterdam" project van de Basement Chefs belichaamt de visie over lokale samenwerking en de ondersteuning van producenten en producten met meerwaarde voor de regio Amsterdam. Het project omvat het gebruik van ambachtelijke technieken, seizoensgebonden ingrediënten, samenwerking met start-ups en zorginstellingen, en het delen van het verhaal achter de producten en gerechten die aan (inter)nationale gasten worden gepresenteerd in RAI Amsterdam. Daarnaast speelt het actief verminderen van voedselverspilling een cruciale rol door ongebruikte voedselresten een tweede kans te geven via samenwerking met organisaties zoals het Leger des Heils en stichting Dynamo. "Hartverwarmend Amsterdam" vertegenwoordigt de volledige cirkel van duurzaamheid in het food assortiment van RAI Amsterdam en onderstreept het streven naar een meer lokale, groenere, en mooiere F&B-selectie.

RAI Amsterdam heeft bewust gekozen voor lokale en seizoensgebonden producten. Ons assortiment is niet alleen duurzaam, maar ook lekkerder en gezonder. We willen de CO2-uitstoot terugdringen en mooie ruimtes creëren voor het milieu om te groeien en ecosystemen in leven te houden. daarom noemen we het Hartverwarmend Amsterdam.

Zuidas Duurzaamheidsprijs
In vijf verschillende categorieën werd de Zuidas Duurzaamheidsprijs uitgereikt. De jury van deze prijs, bestaande uit Yvette Watson, Andy van den Dobbelsteen, Chahat Gawdi, Zuidas Today Ruth Jansen en Margreet Van Gastel hebben met zorg alle inzendingen doorgenomen. Ze uitten hun waardering voor de verscheidenheid aan projecten en de veelzijdigheid van duurzaamheid binnen de Zuidas. De winnaars weerspiegelen de diversiteit van prachtige initiatieven die in het brede spectrum van duurzaamheid in de Zuidas plaatsvinden. De organisatoren van de prijs, namelijk de Gemeente Amsterdam Zuid, Hello Zuidas en Green Business Club Zuidas, streven ernaar om met deze wedstrijd, net zoals met de eerdere Duurzaamheidsverslagen, een platform te bieden aan diverse projecten die bijdragen aan een duurzamere Zuidas. Hiermee hopen ze nieuwe initiatieven te inspireren.

Namens RAI Amsterdam feliciteren we alle andere winnaars met deze mooie prijs.