watertappunt entree K
Verantwoord

RAI AMSTERDAM INTRODUCEERT DUURZAME WATERTAPPUNTEN

donderdag, 11 januari 2024

Amsterdam, 10 januari 2024 – De nieuwe watertappunten bij RAI Amsterdam zijn gelanceerd, een stap in de strijd tegen wegwerpplastic. Deze nieuwe innovatie sluit naadloos aan op de missie van de RAI: het faciliteren van duurzame keuzes voor gasten en medewerkers. Geplaatst bij Entree C en Entree K, maken de watertappunten het eenvoudig voor bezoekers en medewerkers om hun herbruikbare waterflessen bij te vullen, wat de aanschaf van wegwerpflesjes en plasticvervuiling tegen gaat.

In lijn met de missie benadrukt de RAI het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het streven is om een positieve impact te maken op het milieu en een groen, gezond, en gastvrij evenementen-ecosysteem te creëren. De introductie van de watertappunten draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzaam gedrag onder bezoekers en medewerkers. Maarten Huikeshoven, Coördinator Real Estate en betrokken bij verschillende MVO-projecten, deelt zijn enthousiasme: “Het is mooi om te zien dat kleine stappen een zichtbare impact kunnen maken. Zeker met de nieuwe wetgeving in aantocht, kunnen we hiermee onze bezoekers helpen duurzame keuze te maken en afval te verminderen”.

De RAI omarmt "Making a positive impact, one event at a time". Dit gaat verder dan alleen het verminderen van plasticafval. Het is een boodschap die elke evenementenorganisator kan integreren in hun communicatiestrategie. Door ecologische, sociale, en economische beste praktijken te implementeren, kunnen evenementenorganisatoren niet alleen de waarde van hun evenement vergroten, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de planeet.

De RAI nodigt organisatoren uit om samen te werken aan het verwezenlijken van groenere evenementen. De aanpak richt zich op het creëren van waarde op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur, met specifieke doelstellingen voor duurzaamheid, sociale betrokkenheid, en groei. Met de recent geïntroduceerde watertappunten zet de RAI niet alleen een concrete stap naar een plasticvrije toekomst, maar ook naar het vormgeven van een duurzaam en gastvrij evenementenlandschap. Zo wordt de visie van "Making a positive impact, one event at a time" daadwerkelijk werkelijkheid bij de RAI Amsterdam.