vrijwilligers van kraft heinz
Verantwoord Samenwerking

Kraft Heinz & Rice Against Hunger slaan de handen ineen in de RAI om maaltijdpakketten te maken

vrijdag, 27 oktober 2023

Amsterdam 26 oktober 2023 - RAI Amsterdam faciliteerde afgelopen dinsdag 24 oktober 2023, een groots ‘meal packing event’ in de RAI. Dit initiatief werd geleid door Kraft Heinz in samenwerking met Rise Against Hunger. 1 keer per jaar worden er maaltijdspakketten gemaakt voor mensen in hongersnood.

Kraft Heinz Packathon-evenement is 's werelds grootste vrijwilligersinspanning. Sinds 2013 werken Rise Against Hunger en Kraft Heinz samen om het wereldwijde probleem van honger aan te pakken. Dit jaar vond het evenement plaats bij ons in de RAI.

De vrijwilligers kregen 2,5 uur de tijd om zoveel mogelijk maaltijdspakketten in te pakken. Deze pakketten bevatten zakjes met rijst, soja, linzen en vitaminetabletten. Terwijl ze genoten van muziek, werkten de vrijwilligers samen en slaagden erin uiteindelijk 120.744 pakketten te verpakken. Met dit aantal pakketten zijn 559 kinderen voorzien van maaltijden voor een volledig schooljaar.

Meer dan een kwart miljard mensen ervaren acute honger, onder wie 35 miljoen kinderen onder de 5 jaar. 5,7 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar oud zijn zo ernstig ondervoed dat ze ieder moment kunnen overlijden. Voor het eerst in 5 jaar is hongersnood wereldwijd toegenomen. En daarom is de toewijding van vrijwilligers en organisaties, zoals Rise Against Hunger en Kraft Heinz, enorm belangrijk.