Buitenkant RAI gebouw
Toekomst Verantwoord

Certificering Earthcheck en YOIN verlengd voor RAI Amsterdam

donderdag, 14 september 2023

Sinds 2009 neemt RAI Amsterdam deel aan Earthcheck en kunnen we met onze certificatie aantonen dat we als organisatie bewust zijn van onze impact op het milieu, de maatschappij en onze werknemers. We maken stappen om deze impact te verminderen, dan wel in een positieve richting te wenden. In de laatste week van augustus is er een controle uitgevoerd door Earthcheck, hierbij zijn vele onderwerpen aan bod geweest op het gebied van maatschappelijk ondernemen en het milieu. Zo worden initiatieven zoals de donatieroom gewaardeerd waarbij we organisaties rondom de RAI helpen aan spullen die ze goed kunnen gebruiken en tegelijk de hoeveelheid afval verminderen die vrij komt na een beurs.

Wat is Earthcheck
EarthCheck is een adviesgroep voor duurzaam toerisme, reizen en congressen, die bedrijven adviseert over milieu-, sociaal en bestuursbeleid. Sinds 1987 helpen ze bedrijven om voor de planeet en haar mensen te zorgen en duurzame locaties te creëren voor zowel bezoekers als werknemers.
Naast  het certificeren, helpt EarthCheck de horeca- en congresindustrie om te zorgen dat duurzame oplossingen worden gevonden via de evaluatie en beoordeling van de ecologische en sociale impact van een bedrijf. Als internationaal gerespecteerde standaard voor duurzaamheid helpt EarthCheck organisaties en bezoekers bij het kiezen van duurzame merken en ervaringen, zodat ze zich bewust kunnen zijn van de steun die ze geven en een locatie kunnen selecteren met hoge normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op de website van Eartcheck vind je hier meer informatie over. 

Hercertificering YOIN
Naast Earthcheck is de RAI ook hergecertificeerd door YOIN excellent meeting places! Na een grondige herinspectie vorige week door @YOIN, onderdeel van CLC-Vecta, is deze certificering wederom voor de komende twee jaar verleend.

YOIN excellent meeting places adviseert, ondersteunt en beoordeelt locaties onafhankelijk op kwaliteit, deskundigheid, betrouwbaarheid, innovatie en service.  De criteria waarop de audit gebaseerd zijn, sluiten aan bij onder andere het bouwbesluit, regel- en wetgeving en inkoopcriteria van overheden en corporates. Bezoek de website van YOIN voor meer informatie. 

Dank aan alle betrokkenen die deze hercertificering mogelijk hebben gemaakt!