vrijwilligers die pakketten inpakken voor de voedselbanken
Horeca Verantwoord

Donation room tijdens Horecava boekt groot succes

dinsdag, 16 januari 2024


Amsterdam, 16 januari 2024 - 20 vrijwilligers van de RAI hebben zich ingezet om na afloop van de Horecava alle donaties te verzamelen. De overweldigende respons heeft geleid tot het verzamelen en sorteren van karren vol broden, sauzen, kroketten, dranken, groenten en fruit. Om 20.00 uur 's avonds vertrok de vrachtwagen van de Voedselbank met meer dan 280 kratten/dozen en 4 pallets aan eten en drinken. Een onbeschrijfelijk succes!


In de Nederlandse horecabranche belandt jaarlijks gemiddeld meer dan 51 miljoen kilo voedsel in de afvalbak, wat aanzienlijke CO2-uitstoot en milieuproblemen met zich meebrengt. Om deze zorgwekkende trend te keren, is de Horecava trots partner van 'Samen tegen voedselverspilling'. Dit initiatief streeft ernaar de voedselverspilling te verminderen en benadrukt de duurzame voordelen die het met zich meebrengt.

Gelukkig dragen veel horecazaken al bij aan het verminderen van voedselverspilling, niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt, maar ook als kostenbesparende maatregel. De RAI heeft met trots het donatieprogramma voor maatschappelijke buurtinitiatieven georganiseerd tijdens de Horecava. Exposanten kregen de kans om overgebleven items te doneren aan het enthousiaste donation-team. Alle opgehaalde items van de Horecava zijn gedoneerd aan verschillende Voedselbanken in Nederland.

Het Donation Room-programma is een initiatief van de RAI om afval te verminderen en lokale initiatieven te ondersteunen. Met dit programma wordt niet alleen voedselverspilling voorkomen, maar worden ook waardevolle producten ingezet ter ondersteuning van maatschappelijke initiatieven in de regio. De RAI blijft zich ook hierdoor inzetten voor een duurzame en verantwoorde toekomst.