Buurtnieuws Verantwoord

Twee donatie programma’s op één dag voor buurtinitiatieven – Greentech en Provada bedankt!

woensdag, 22 juni 2022

Donderdag 16 juni sloten maar liefst twee evenementen hun beurs af met een donatieprogramma voor maatschappelijke buurtinitiatieven, het internationaal event voor de tuinbouwsector de Greentech en de grootste vastgoedbeurs van Nederland de Provada. Exposanten konden overgebleven items, welke in lijn waren met de behoeften van aangesloten maatschappelijke initiatieven, doneren aan het donatie team. Dit team, bestaande uit diverse vrijwilligers van onder andere Buurtgebouw Henrick de Keijser, het ROC van Amsterdam en RAI Amsterdam, heeft met zorg alle donaties bij elkaar verzameld, waarna zij ervoor hebben gezorgd dat het in de regio Amsterdam een nieuwe bestemming heeft gevonden.

Het Donation Room team ging van start op de Greentech, waar naast veel groente en fruit, de gezellige hoeveelheid gedoneerde planten opvallend was. Daarna vervolgde de inzamelingsactie op de Provada. De opbrengst was een grote verscheidenheid aan donaties, van drinken, snacks, planten en fruit tot aan een diversiteit aan meubels.

De opbrengst? Hartverwarmend!
Vrijdag kwam het Legerdeshiels de grote hoeveelheid groente en fruit ophalen. Het fruit ging diezelfde avond mee op de soepbus, waar het werd uitgedeeld aan dak- en thuislozen in Amsterdam. De groente en andere verswaren werden naar een opvang locatie op de Boelelaan gebracht, waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Vanmorgen was het de Voedselbank die bussen vol met donaties kwam inladen en daarnaast zijn het Jeroen en Haia, twee RAI collega’s geweest, die de overige donaties vandaag in een elektrische RAI bus in de buurt bij diverse initiatieven hebben verspreid.

“Heel erg bedankt, het is geweldig dat jullie dit doen. We gaan zoveel mensen blij maken met al deze donaties.” – Joop (links) van de Voedselbank Amsterdam.

Donation Room RAI Amsterdam
Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd op diverse evenementen in de RAI om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan voor hun bruikbare producten te helpen. De eerst volgende donatie programma’s vinden plaatst op de IBC in september 2022, Sibos in oktober 2022 en de Metstrade in november 2022.