COVID-19 Verantwoord Buurtnieuws

Veilig, verantwoord en gastvrij

dinsdag, 23 juni 2020

RAI Amsterdam lanceert coronaprotocol

De uitgangspunten uit het brancheprotocol voor zakelijke bijeenkomsten zijn toegespitst op de eigen organisatie. Alle maatregelen zijn inmiddels van kracht. De eerste bezoekers kunnen we op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier ontvangen, geheel conform de anderhalve meter-richtlijn.

Met ‘RAI Amsterdam – Veilig, Verantwoord en Gastvrij’ presenteren we eigen regels en richtlijnen voor iedereen die betrokken is bij de organisatie van vakbeurzen, congressen, voorstellingen en bijeenkomsten bij de RAI. Dit protocol beschrijft hoe deze op een veilige en verantwoorde manier, met het oog op Covid-19, kunnen plaatsvinden.

Een solide basis voor het eigen coronaprotocol
Het coronaprotocol van de RAI vloeit voort uit het protocol dat in co-creatie is gemaakt met de evenementenbranche. Afgelopen week is dit brancheprotocol vastgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In een verklaring laat het ministerie weten dat de uitgangspunten in dit document een solide basis vormen voor het opstarten van zakelijke bijeenkomsten zodra de overheid het toelaat. Tot die tijd blijven de huidige Covid-19 maatregelen voor de branche van kracht.

Veiligheid en gastvrijheid gaan hand-in-hand
Sinds de uitbraak van Covid-19 zetten we ons stevig in voor het realiseren van een veilige en verantwoorde omgeving voor alle betrokkenen. Maurits van der Sluis: “Als het om bijeenkomsten gaat, staan veiligheid en gastvrijheid bovenaan onze prioriteitenlijst. Daar staan we om bekend. We hebben veel ervaring in security en crowd management en hebben ons beleid op dit gebied, ten aanzien van de anderhalve meter-richtlijn, nog eens flink aangescherpt. En dat met behoud van het hospitality niveau dat men van ons gewend is. Met ons protocol beschermen we de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen en zijn we klaar om van start te gaan”.

Heropening laat op zich wachten
Parkeergarages, entreegebieden, kantoren en hallen worden reeds voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen uit het coronaprotocol voor medewerkers, klanten en leveranciers. De inzet hiervan voor exposanten en bezoekers laat echter op zich wachten. Maurits: “Een klein deel van de RAI wordt momenteel gebruikt als Covid-19 testlocatie door de GGD. Daar zijn alle maatregelen voor getroffen. De rest van onze locatie, meer dan 115.000 m2 verdeeld over een scala aan multifunctionele hallen en andere verhuurbare ruimtes, wordt nu niet benut vanwege het maximum toelaatbare aantal bezoekers van 30 (ten minste tot 1 juli). Dat is ontzettend jammer. We hopen snel op een akkoord om deze zomer te kunnen starten met de eerste zakelijke bijeenkomsten binnen de anderhalve meter-richtlijn. Daarmee laten we zien dat dergelijke bijeenkomsten bij de RAI echt veilig zijn en geven we onze stad tegelijkertijd een economische impuls”.