COVID-19 Evenementen Verantwoord

'Bike and drive through’ teststraat geopend in de RAI

dinsdag, 2 juni 2020

Amsterdammers kunnen zich vanaf dinsdag 2 juni op hun fiets, lopend of vanuit hun autoraam laten testen op corona in RAI Amsterdam. Bewoners van Amsterdam en de regio Amstelland die milde klachten hebben, kunnen hier op afspraak terecht voor een coronatest. Hiervoor kunnen ze bellen met het landelijke, gratis nummer 0800-1202.

Wethouder Simone Kukenheim (zorg): “Het is belangrijk dat iedereen met klachten zich laat testen op corona, om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Vanaf vandaag kan dat in Amsterdam lopend, vanaf de fiets of vanuit de auto in de RAI. In uitzonderlijke gevallen kunnen mensen ook thuis getest worden. Na een positieve test doet de GGD een bron- en contactonderzoek, zodat mensen met wie de besmette persoon in aanraking is geweest gewaarschuwd kunnen worden. We verwachten dat we de komende weken capaciteit hebben om ongeveer 750 mensen per dag te kunnen testen. Zo nodig zullen we de inzet van GGD-personeel en het aantal testlocaties aanpassen.”

Het kabinet besloot eerder dat iedereen met klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur, zich per 1 juni kan laten testen op corona. GGD’en in heel Nederland gebruiken deze eerste periode als opstartfase waarin gekeken wordt hoeveel mensen zich daadwerkelijk laten testen en welk deel daarvan inderdaad corona heeft.

Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam voegt toe: “Een deel van ons complex en onze faciliteiten zetten we de komende periode graag in voor mensen die zich willen laten testen. Fijn dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de stad Amsterdam en haar bewoners. In hal 12 worden de testen afgenomen via het autoraam. Entree C is ingericht als testlocatie voor fietsers en voetgangers. Samen met de GGD zorgen we ervoor dat dit op een veilige en gastvrije manier gebeurt".

De teststraat die Amsterdam begin april heeft ingericht in de Stadstimmertuin, heeft haar deuren gesloten. In RAI Amsterdam worden de testen tot en met 1 september uitgevoerd.