Award Verantwoord

We zijn genomineerd voor de AEO Awards

vrijdag, 20 mei 2022

RAI Amsterdam is genomineerd voor de AEO (Association of Exhibition Organisers) Excellence Awards 2022. De prijs staat voor het beste wat de evenementenbranche te bieden heeft en toont de geweldige prestaties vanuit onze branche. De prijzen worden uitgereikt op 24 juni 2022 in Grosvesnor House, London.

Wat is AEO?
Association of Event Organizers Ltd (AEO) is de organisatie die bedrijven vertegenwoordigt die handels- en consumentenevenementen bedenken, creëren, ontwikkelen of beheren.

Genomineerd in twee categoriën
We zijn aan de hand van onze entries genomineerd voor Venue of the Year – more than 20,000 sqm. Andere genomineerden in deze categorie zijn ADNEC, Excel London, P&J Live, SEC, The NEC en The O2.
Ook zijn we genomineerd voor de Sustainability Initiative award, samen met 73 Media, Hyve Group, Informa Markets, Olympia London en The NEC Group.

Binnen de categorie Venue of the Year hebben we ons nieuwe magazine Connect benoemd. Daarmee blijven in contact met onze organisers en houden we ze op de hoogte van ontwikkelingen binnen de branche, Nederland, Amsterdam en de RAI. Daarnaast hebben we de RAI Virtual Tour benoemd waardoor het mogelijk is de RAI uitgebreid met organisatie en toeleveranciers te bekijken zonder onnodige reisbewegingen en we hebben de paar maanden dat we in 2021 open waren en de toch wel heel diverse evenementen die we succesvol hebben kunnen houden.
De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat er nog steeds behoefte is aan fysieke evenementen. Door nauw samen te werken met onze organisers is het gelukt om ook in corona tijd succesvol evenementen neer te zetten. Zoals Tracey Davies, president van Money 20/20 zei: “The magic of live events is that you don't know who you don't know. In digital you have to know who it is you want to meet."

Onder de categorie Sustainability Initiative valt bijvoorbeeld het Donation Room programma. Zo zorgen we dat overgebleven items na een evenement bij lokale initiatieven terecht komen en laten we exposanten onderdeel zijn het project.

Twee keer eerder heeft RAI Amsterdam een AEO Award gewonnen, in 2016 in de categorie Sustainability en in 2019 in de categorie Best Use of Technology.