Verantwoord Buurtnieuws

Intertraffic 2022 levert bijdrage aan buurtinitiatieven

vrijdag, 8 april 2022

Van 29 april t/m 1 april 2022 vond de Intertraffic Amsterdam plaats in de RAI. ‘s-Werelds grootste beurs voor verkeerstechnologie en mobiliteit. Marktleiders en experts waren aanwezig op dit must-have event om zaken te doen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit. Naast dat de beurs een bijdrage levert aan het maatschappelijk vraagstuk hoe mobiliteit slimmer kan, heeft de Intertraffic ook haar weg gevonden richting de lokale gemeenschap.

Bijdrage voor Stichting Heen en Weer
Intertraffic 2022 verbond zich dit jaar aan Stichting Heen en Weer. Deze lokale sociale mobiliteitsservice verzorgt mobiliteit voor mensen in de buurt die slecht ter been zijn. Vrijwilligers rijden buurtbewoners die slecht ter been zijn, heen en weer in groene elektrische autootjes naar de supermarkt, de dokter, een vriend of vriendin, zodat deze mensen actief onderdeel kunnen blijven van hun buurt. Voor deze korte ritjes in de buurt betalen de buurtbewoners slechts 1 euro. Zo blijft de service toegankelijk. Op de Intertraffic werden de inzamelbakken voor plastic flesjes, verbonden aan dit initiatief. Het statiegeld werd verzameld en gedoneerd aan Stichting Heen en Weer.

Donation Room Intertraffic
Ook werd er op de laatste beursdag een Donation Room georganiseerd. Standhouders konden overgebleven items, welke in lijn zijn met de behoeften van aangesloten maatschappelijke initiatieven, doneren aan de Donation Room. Een groep vrijwilligers bestaande uit RAI collega’s, studenten van het ROC van Amsterdam de Green Office, PuurZuid, Stichting Sina en buurtgebouw Hendrick de Keijzer verzamelden de donaties op de beursvloer. Van planten, voedsel en dranken, tot bestuurbare autootjes, snacks en nog zoveel meer. De gehele opbrengst vond lokaal zijn weg naar een nieuwe bestemming via PuurZuid, Stichting SINA, Buurtgebouw Henrick de Keijser en de Voedselbank.

Groen licht voor Donation Room programma
Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd op diverse evenementen in de RAI om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan voor hun bruikbare producten te helpen. Er staan in 2022 een tiental donatie programma’s op de planning. De eerst volgende vindt plaats op de Interclean op 13 mei 2022.