Donatieprogramma rai amsterdam
Verantwoord Evenementen Buurtnieuws

Een dubbel donatieprogramma tijdens de BioProcess International Europe en de Plastics Recycling Show Europe met speciaal bezoek!

dinsdag, 16 mei 2023

Tijdens het donatieprogramma van RAI Amsterdam worden er donaties van exposanten opgehaald voor aangesloten maatschappelijke initiatieven in de regio Amsterdam. Vorige week donderdag vonden er twee donatieprogramma’s op een dag plaats! Het eerste donatieprogramma vond plaatst tijdens de BioProcess International Europe, het grootste bioprocessing evenement om te leren hoe biologische producten, cel- en gentherapieën sneller tot een commercieel succes kunnen worden gebracht. Na het inzamelen van veel donaties tijdens dit evenement konden onze vrijwilligers gelijk door naar het volgende event, de Plastics Recycling Show Europe. Tijdens dit event stond kunststofrecycling in Europa centraal en de grootste namen in gerecyclede materialen, recyclingmachines en diensten waren te zien met de nieuwste innovaties in de industrie. Bij beide evenementen is een prachtige opbrengst aan donaties opgehaald en dat was vooral te danken aan het speciale donatieteam.

Een donatieteam met speciale gasten

Het donatieteam was deze keer namelijk iets anders samengesteld dan normaal. Maar liefst veertien studenten van het Wartburg College in Waverly, in de Verenigde Staten, hadden zich opgegeven als vrijwilliger. De groep studenten waren aan het reizen samen met twee docenten van het Wartburg College voor een duurzaamheidsklas en bezochten onder andere bedrijven om meer te weten te komen over hun MVO activiteiten. Om deze reden waren de studenten enthousiast om te participeren aan een van deze activiteiten en kwamen zij helpen bij het donatieprogramma.

Alle studenten en de twee docenten van het Wartburg College worden onwijs bedankt voor hun positieve energie en enthousiasme! De studenten hebben in groepen van twee het tegen elkaar opgenomen om de beste donatie op te halen voor het goede doel. Het resultaat? Opladers, slaapzakken, knuffels, frisdrank, snacks en nog veel meer! Het beste team van de studenten won een prachtige miniatuur fiets als aandenken aan Amsterdam en de andere studenten kregen als troostprijs ook een mooie sleutelhanger van een fiets. Een geslaagde dag met een grote opbrengst aan donaties voor onze maatschappelijke buurtinitiatieven! Komende weken zullen alle donaties een nieuwe bestemming vinden bij onze aangesloten maatschappelijke buurtinitiatieven.

Donation Room RAI Amsterdam

Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd op diverse evenementen in de RAI om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan voor hun bruikbare producten te helpen. De eerst volgende donatie programma’s vinden plaatst tijdens Private Label Manufacturers Association (PLMA) en de Money 20/20.