Verantwoord Buurtnieuws

Bijzondere donation room tijdens de METSTRADE 2022

woensdag, 30 november 2022

Vorige week vond tijdens de METSTRADE het donatieprogramma voor maatschappelijke buurtinitiatieven weer plaats. De METSTRADE is wereldwijd de grootste beurs van marine uitrusting, materialen en systemen. Tijdens ons donatieprogramma hebben exposanten de mogelijkheid om overgebleven items, in lijn met de behoefte van aangesloten maatschappelijke initiatieven, te doneren aan ons Donation-team. Dit team bestond deze editie uit enthousiaste vrijwilligers van buurtgebouw Hendrik de Keijser, Leger des Heils en PuurZuid en een team RAI-collega's. Het Donation-team zamelden met winkelwagens items op de beursvloer in, die vervolgens een mooie tweede bestemming in regio Amsterdam hebben gevonden.

Maatschappelijke impact

De opbrengst was zeer indrukwekkend. PuurZuid een organisatie die Amsterdammers helpt met zaken als schulden, ontmoeten, gezondheid en zorg heeft voor hun organisatie veel frisdrank, voedsel, vers fruit en groente meegenomen die zij kunnen gebruiken in de buurtkeuken. Daar organiseren zij verschillende activiteiten als buurt koken, waarbij buurtbewoners elkaar leren kennen door met elkaar te koken.

Daarnaast kon het Leger des Heils veel frisdrank, koffie, thee, suikerzakjes en andere items meenemen voor de vestiging in Amsterdam Zuid. Ook de organisatie Hendrik de Keijser heeft veel items mee kunnen nemen voor hun buurthuis zoals planten, frisdrank en voedsel. Door activiteiten te organiseren probeert deze organisatie op een laagdrempelige manier voor iedereen in de regio een voorziening te zijn.

Donation Room RAI Amsterdam

Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan bruikbare producten te helpen. De eerstvolgende donatie programma’s vinden plaatst tijdens de Horecava in januari 2023 en tijdens de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs in februari 2023.