Buurtnieuws Gebouw

Unieke samenwerking ROC en RAI

vrijdag, 11 januari 2019

RAI Amsterdam en ROC zijn een unieke samenwerking aangegaan om ‘Urban Sport’ leerlingen verder te helpen met hun opleiding. 21 leerlingen van het ROC maken de komende jaren gebruik van verschillende ruimtes in en om de RAI als opleidingslocatie. Zo krijgen deze plekken een maatschappelijke bestemming wanneer deze niet worden verhuurd of gebruikt.

ROC Urban Sport Opleiding
Het ROC van Amsterdam is dit schooljaar gestart met een nieuwe opleiding: Urban Sport. Een MBO waarmee leerlingen opgeleid worden tot Urban Sport Trainer. De Urban Sport Trainer krijgt mensen in beweging door uitdagende sportactiviteiten te bedenken en te organiseren op binnenstedelijke locaties, met als doel: de stad Amsterdam meer in beweging te krijgen.

Sporten in lege hallen, trappenhuizen en parkeergarages
Voor deze opleiding zocht het ROC naar locaties waar leerlingen sportactiviteiten kunnen bedenken en uitoefenen. Deze leerlingen maken nu dankbaar gebruik van ruimtes die de RAI voor een bepaalde periode niet gebruikt. Van expositieruimte tot trappenhuis, elke locatie is voor de leerlingen een speelveld om uitdagende sportactiviteiten te beoefenen. Denk bijvoorbeeld aan een bootcamp in de Europahal, dansles op het podium van het Auditorium of skateboarden op de bovenste etage van Parkeerplaats 4. Daarbij zullen zij geregeld Amsterdammers uitnodigen om met hen mee te sporten. Wil je meer weten over deze opleiding of heb je interesse om dit een keer mee te maken? Neem dan contact op met Kick Koenders van ROC Amsterdam.