Metstrade
Toekomst Samenwerking

Overname The Superyacht Forum door METSTRADE

donderdag, 28 maart 2024

Vanaf de komende editie in november 2024 zal METSTRADE de organisatie van The Superyacht Forum overnemen. Dit prestigieuze congres voor eindbeslissers in de superjachtindustrie wordt sinds 1995 in de RAI georganiseerd door een Londens mediahuis, gelijktijdig met METSTRADE.

Het Superyacht Forum wordt al meer dan drie decennia in Amsterdam gehouden. Oorspronkelijk heette het 'Project 95', maar al snel groeide het uit tot de belangrijkste congres en het netwerkevenement voor senior leiderschap professionals in de superjachtindustrie.

Elk jaar in november trekt het Superyacht Forum in RAI Amsterdam honderden van de belangrijkste sprekers en afgevaardigden uit de sector. De aanwezigheid op deze locatie is een belangrijke stimulans geweest voor METSTRADE's SuperYacht Pavilion, dat drie speciale hallen in beslag neemt binnen het belangrijkste business-to-business verkoop- en netwerkcentrum voor maritieme professionals. In nauwe samenwerking vormen METSTRADE en het Superyacht Forum het epicentrum van de superjachtindustrie.

Gezien de geplande uitbreiding van METSTRADE is het verder optimaliseren van de synergie tussen deze twee nauw verwante evenementen een natuurlijke stap. Deelnemers aan The Superyacht Forum kunnen rekenen op verbeterde netwerkmogelijkheden, meer aansluiting bij de vele gerelateerde facetten van METSTRADE en verrijking van het inhoudelijke programma in samenwerking met superjachtbrancheorganisaties en belangrijke kennispartners.

Martin Redmayne, eigenaar van The Superyacht Group, verklaart: "Na 30 jaar is het tijd voor een nieuwe fase. Het Superyacht Forum is in goede handen bij RAI Amsterdam. Het is een logische overgang naar een zeer capabele organisatie, zoals blijkt uit het grote succes van METSTRADE. Ik heb er het volste vertrouwen in en blijf graag nauw betrokken bij The Superyacht Forum, zij het in een strategische rol. Deze overgang stelt The Superyacht Group en mij in staat om ons te richten op onze toekomstige strategie van het leveren van waardevolle informatie, inlichtingen en consultancy diensten op hoog niveau."

Niels Klarenbeek, directeur van METSTRADE, voegt hieraan toe: "We zijn Martin Redmayne zeer dankbaar voor wat hij heeft opgebouwd met The Superyacht Forum. Het team hier ziet talloze toekomstige mogelijkheden voor dit evenement en kijkt uit naar de samenwerking met de bestaande partners. Samen zullen we het succes van deze mark leidende conferentie, voor en door de superjachtindustrie, verder uitbouwen."

De volgende editie van The Superyacht Forum zal plaatsvinden op maandag en dinsdag, 18-19 november 2024. Het zal een dynamisch nieuw format krijgen dat voortbouwt op de bewezen staat van dienst van eerdere evenementen. RAI Amsterdam zal binnenkort meer informatie verstrekken.