Maurits van der sluis, coo van Rai Amsterdam
Toekomst

Maurits van der Sluis verkozen tot de UFI Board of Directors

maandag, 30 oktober 2023

Amsterdam 20 oktober 2023 - COO van RAI Amsterdam Maurits van der Sluis is gekozen tot lid van de Board of Directors van UFI, The Global Association of the Exhibition Industry. Het driejarige mandaat gaat in na de jaarlijkse Algemene Vergadering van de vereniging, die wordt gehouden voorafgaand aan UFI's Global Congress op 1 november 2023 in Las Vegas (VS).

 UFI is de wereldwijde brancheorganisatie van beursorganisatoren en expositiecentrumexploitanten, alsmede de belangrijkste nationale en internationale beursverenigingen en geselecteerde partners van de beursindustrie. Het hoofddoel van UFI is het vertegenwoordigen, promoten en ondersteunen van de zakelijke belangen van de leden en de beursindustrie. UFI vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 50.000 werknemers en werkt ook nauw samen met meer dan 60 nationale en regionale verenigingen. Meer dan 820 lidorganisaties in meer dan 85 landen over de hele wereld zijn momenteel lid. Ongeveer 1.000 internationale beurzen dragen trots het UFI-keurmerk, een kwaliteitsgarantie voor zowel bezoekers als exposanten.

De raad van bestuur van de UFI bestaat uit maximaal 60 leden en om de drie jaar vinden er verkiezingen plaats. Tijdens dit proces kiezen de leden een echt wereldwijd orgaan met vertegenwoordigers van UFI-hoofdstukken over de hele wereld. De Raad van Bestuur heeft als taak de beslissingen van de Algemene Vergadering uit te voeren, het UFI-beleid te ontwikkelen en alle voorstellen voor te bereiden die betrekking hebben op zaken die internationale handelsbeurzen aanbelangen. Na een grondige voorbereiding worden deze voorstellen ter stemming voorgelegd aan de UFI-leden tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering.

"Ik ben erg blij om alle nieuw verkozen en herkozen bestuursleden van de UFI Board te kunnen bedanken. Ik ben er voortdurend trots op dat we zoveel enthousiaste leden hebben die een bijdrage willen leveren aan onze industrie. Het is zo'n opwindende tijd om zo'n bijdrage te leveren terwijl we onze shows over de hele wereld opnieuw laten groeien en opstarten. Ik wil een grote, persoonlijke 'DANK JE WEL' uitspreken!" zegt Michael Duck, UFI President en Informa Markets, EVP Commercial Development.