duurzame transport DBschenker
Verantwoord

Logistiek rondom evenementen wordt duurzamer

donderdag, 12 oktober 2023

Amsterdam, 12 oktober 2023 – Logistieke partners van RAI Amsterdam investeren in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Een must, gezien de uitdagingen voor het vrachttransport, en een nadrukkelijke wens van de RAI die haar negatieve footprint op alle vlakken tracht te minimaliseren.

In een tijd waarin duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds meer centraal staan, erkent RAI Amsterdam de impact van haar bedrijfsvoering. Als toonaangevende organisatie in de evenementenbranche staat het bevorderen van duurzame logistiek hoog op de prioriteitenlijst. Dit doen we samen met onze partners die ook uit eigen initiatief flinke stappen zetten in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Investeren in transportoplossingen
DB Schenker is sinds lange tijd de logistieke partner van RAI Amsterdam en investeert actief in innovatieve transportoplossingen, hernieuwbare energiebronnen en CO2-neutrale producten. “Denk hierbij aan een advanced warehouse buiten het woongebied rondom de RAI om de transportbewegingen van en naar de RAI te reduceren,” licht Nicole Biesheuvel, Senior Vice President Fairs, Events & Special Logistics bij DB Schenker Benelux, toe. “We zetten ook een zero emissie sprinter in voor kleine zendingen en elektrificeren ons onsite materieel.” Hiermee draagt de organisatie bij aan het bereiken van de ambitieuze doelstelling voor net-zero emissies in 2040.

Actieradius elektrisch vrachttransport neemt toe
Ook A-Booth, partner van RAI Amsterdam op het gebied van standbouw, investeert flink in de verduurzaming van de logistiek. De standbouwleverancier voerde onlangs in samenwerking met Vels Transport een succesvolle testrit uit met een elektrische vrachtwagen die vanuit Oostzaan in één rit standmateriaal wegbracht naar de Jaarbeurs en ophaalde bij RAI Amsterdam. Gezien de aankomende beperkingen voor dieselvoertuigen in binnenstedelijke locaties een belangrijke stap voor het vrachttransport. “Transport is binnen de eventindustrie de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot. Om die reden zijn we als standbouwer actief op zoek naar beperking daarvan. Elektrisch vrachttransport, of transport op basis van waterstof, zorgt voor een enorme reductie”, aldus Chris van Dam, directielid bij A-Booth.

Onderweg naar emissievrij
"Het is ons streven om de logistiek in en rondom RAI Amsterdam volledig emissievrij te maken. Het verduurzamen van de logistiek maakt onderdeel uit van ons toekomstplan die past binnen de stedelijke visie van de gemeente Amsterdam.” aldus Bart van der Heijden, directeur Events bij RAI Amsterdam. “Terwijl we toewerken naar een volledig duurzaam logistiek systeem, testen en implementeren we samen met onze partners verschillende mobiliteitsoplossingen. DB Schenker en A-booth laten daar al prachtige voorbeelden van zien. We zijn enthousiast over onze samenwerkingen en trots op de initiatieven die onze impact op het milieu verminderen”.