Samenwerking Buurtnieuws

Grote opbrengst donatieprogramma's NMB en HHB

woensdag, 1 maart 2023

Vorige week vond naast de Negenmaandenbeurs, Nederlands grootste baby event, ook de Huishoudbeurs, het event voor dagelijkse dosis inspiratie over huis, tuin, gezondheid, eten en vrije tijd, weer plaats. Op de laatste dag van beide beurzen werd een donatieprogramma georganiseerd. Het donatieprogramma is een initiatief waarbij overgebleven items van exposanten worden ingezameld om te doneren aan maatschappelijke initiatieven in Amsterdam en omgeving. Het betreft items die in lijn zijn met de behoefte van de aangesloten initiatieven. Via deze initiatieven vinden de ingezamelde items vervolgens een tweede leven en een nieuwe waardevolle bestemming.

Donaties aan Stichting Babyspullen
Bijna alle donaties afkomstig van de Negenmaandenbeurs zijn meegenomen door Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen zamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Deze babystartpakketten bieden zij via diverse instanties gratis aan, aan (aanstaande) ouders in Nederland aan die het financieel moeilijk hebben. Het doel van Stichting Babyspullen is de effecten van armoede op baby’s en jongen kinderen verminderen. Dankzij het donatieprogramma van de Negenmaandenbeurs kan Stichting Babyspullen haar missie verder uitbreiden. De donaties van de Negenmaandenbeurs bestonden deze keer uit, onder andere: een grote hoeveelheid babyvoeding, babywagens, babykleren, doekjes en slabbetjes. Een prachtige opbrengst voor Stichting Babyspullen met dank aan de vrijwilligers en stagiaires van de Negenmaandenbeurs!

Opbrengst van de Huishoudbeurs
Ook het donatieprogramma van de Huishoudbeurs resulteerde in een grote opbrengst aan diverse items. Van een opvallende hoeveelheid gedoneerde Croma flessen tot zelfgemaakt warme truien van een exposant met een kledingwinkel op de beurs, de huishoudbeurs zorgde voor een gevarieerd aanbod aan donaties. Alle gedoneerde items van de Huishoudbeurs krijgen komende week een dankbare nieuwe bestemming bij onze maatschappelijke initiatieven aangesloten aan het donatieprogramma zoals de Voedselbank, Buurtteam Amsterdam Zuid, Leger des Heils, Buurtgebouw Hendrik de Keijser, HVO Querido en Stichting Sina.

Donation Room RAI Amsterdam 
Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd op diverse evenementen in de RAI om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan voor hun bruikbare producten te helpen.