mobility amsterdam ENG
Toekomst Evenementen

Grootste Mobiliteitsbeurs Ter Wereld In Amsterdam

maandag, 15 april 2024

Dinsdag 16 april openen wij de deuren van Intertraffic Amsterdam en Amsterdam Drone Week en daarmee is dit het grootste mobiliteitsevent ter wereld. Wij zijn heel trots dat de komende week de top van de mobiliteitswereld naar Amsterdam komt om hier te netwerken en kennis te delen over  ‘Smart, Safe and Sustainable Mobility for All’ aldus Domein Manager Mobiliteit bij RAI Amsterdam, Nynke Lipsius. 

Autonome voertuigen en drones gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen om de uitdagingen op het gebied van mobiliteit het hoofd te bieden, zowel op de weg als in de lucht. Het klinkt misschien als toekomstmuziek, maar in de nabije toekomst rijden we in een op afstand bestuurbare taxi zonder chauffeur en verplaatsen we goederen per drone om de files in de stad te vermijden. Tijdens Intertraffic Amsterdam en Amsterdam Drone Week komen de laatste ontwikkelingen aan bod en is er veel aandacht voor de bereikbaarheid van steden en regio’s en hoe we steden duurzamer en leefbaarder maken. 

We verwelkomen deze week:

  • bijna 45.000 professionals met registraties uit 183 landen, ruim 960 exposanten en partners, 396 sprekers die deelnemen aan bijna 200 inhoudelijke sessies.
  • vertegenwoordigers van de nieuwste technologische innovaties AI en Autonomous driving (als Elmo, Waymo, VanJee, Nissan, MAPtm, Mercedes Benz, DAVTEQ, Swarco, MOIA, TomTom )
  • CEO’s van de grote Airtaxi bouwers in de wereld; denk aan Volocopter, Wisk (Boeing), Ehang, Airbus, Llilium, EvE
  • vertegenwoordigers van World Food Program en United Nations die met de drone- en luchtvaartsector bespreken hoe drones wereldwijd nog beter ingezet kunnen worden bij rampen
  • tientallen startups op ons prachtige ITSUP paviljoen in Hal 5


Over Intertraffic

Intertraffic is het internationaal toonaangevende industrieplatform voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit. Met evenementen in Amsterdam, China en Mexico presenteert Intertraffic een compleet aanbod van de meest actuele mobiliteitsoplossingen in combinatie met een uitgebreid kennisprogramma en de laatste trends en ontwikkelingen. Intertraffic richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven. Intertraffic Amsterdam is het grootste internationale mobiliteitsevenement ter wereld, met 900 exposanten en 35.000 professionals uit meer dan 150 landen.  

Over Amsterdam Drone Week
Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over actuele drone- en luchtoplossingen, innovaties en regelgeving. Door ontmoetingen tussen de belangrijkste beleidmakers, kennisinstellingen en de bedrijven uit de sector te faciliteren en het bespreekbaar maken van de knelpunten, voegt ADW waarde toe aan de samenleving. In de summits, expertsessies en matchmaking tijdens ADW wordt de basis gelegd voor de toekomstige operationele mogelijkheden, regelgeving, technologie en oplossingen in de Air Mobility community wereldwijd.