Foto van het GGD paviljoen bij de RAI
COVID-19 Samenwerking

GGD paviljoen sluit haar deuren

vrijdag, 9 juni 2023

Na een periode van drie jaar heeft de GGD op donderdag 27 mei haar test- en vaccinatielocatie bij RAI Amsterdam gesloten. Deze afsluiting markeert het einde van een bijzondere samenwerking en dienstverlening tijdens de COVID-19 pandemie.

Sinds de opening van de teststraat op 2 juni 2020 heeft de GGD bij de RAI een essentiële rol gespeeld in het bestrijden van de pandemie. In eerste instantie met een teststraat waar voetgangers, fietsers en automobilisten terechtkonden. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen werden de faciliteiten binnen de RAI verplaatst en uitgebreid, met een vaccinatielocatie erbij vanaf januari 2021. Eind december 2021 was de RAI zelfs voor een korte periode de grootste test- en vaccinatielocatie van Nederland. “Op het hoogtepunt van de pandemie was de RAI een XXL-locatie. Destijds maakten ruim 500 medewerkers het mogelijk ruim 17.000 boosterprikken per dag te zetten. De RAI was bij de test- en vaccinatiecampagne een onmisbare locatie voor Amsterdam. Niet alleen door de ligging maar ook door de uitstekende bereikbaarheid met OV, fiets en auto” aldus een woordvoerder van GGD Amsterdam.

De boostercampagne die eind december 2021 van start ging, leidde ertoe dat Nederland in februari 2022 definitief van het slot ging en de RAI officieel haar deuren opende voor internationale beurzen en congressen. Deze namen alle hallen van de RAI volledig in beslag. De GGD werd daarom verplaatst naar een paviljoen aan de voorzijde van ons beurs- en congrescomplex. Een locatie die tot donderdag 27 mei van enorme waarde is geweest voor stad en maatschappij.

Op 8 juni vond het officiële afscheid van het GGD paviljoen plaats waarbij de samenwerking tussen de GGD, gemeente Amsterdam en de RAI werd gevierd. Eind juni zal het paviljoen worden verwijderd en parkeerterrein P6 is vanaf dat moment weer in gebruik als evenemententerrein.