Covid update
COVID-19

Update Covid-19 | Einde beperkende maatregelen

dinsdag, 15 februari 2022

Het kabinet en het Outbreak Management Team (OMT) zijn positief gestemd over de stand van zaken rondom het coronavirus. Tijdens een persconferentie vandaag werd een brede set aan versoepelingen aangekondigd die per dinsdag 15 februari, vrijdag 18 februari en vrijdag 25 februari worden geïmplementeerd. Op de laatst genoemde datum gelden er geen beperkende maatregelen meer voor zakelijke evenementen in Nederland.

Vanaf 25 februari geldt het volgende bij evenementen in Nederland:

  • Voor doorstroomactiviteiten, zoals beurzen en tentoonstellingen, gelden geen beperkende maatregelen (dus er geldt geen maximum aantal bezoekers, geen coronatoegangsbewijs, geen anderhalve meter-maatregel en geen mondkapje).
  • Bij geplaceerde bijeenkomsten, zoals congressen en theatervoorstellingen, gelden eveneens geen beperkende maatregelen.
  • Andersoortige bijeenkomsten die binnen plaatsvinden met meer dan 500 bezoekers, waarbij placering niet geldt zoals bij indoor festivals, is het tonen van een negatief testbewijs verplicht (1G).

Andere relevante Covid-maatregelen die vanaf vrijdag 25 februari gelden zijn:

  • Alleen op luchthavens en in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Verder gelden er in winkels, restaurants, bars, bioscopen, musea, theaters, concertzalen, dierentuinen en pretparken geen beperkingen meer.

Vanzelfsprekend juichen we de verdere versoepeling van maatregelen toe. Relevante evenementen in Nederland zijn weer volledig toegankelijk voor (internationale) bezoekers. Als RAI blijven we aandacht vragen voor het houden aan de reguliere hygiënevoorschriften, zoals voorgeschreven door het RIVM. Ontwikkelingen houden we nauwlettend in de gaten, waarbij we te allen tijde zullen zorgdragen voor een veilige, verantwoorde en gastvrije RAI Amsterdam. We kijken er naar uit om samen met jou fantastische evenementen te organiseren.

Tot snel in RAI Amsterdam!