COVID-19

Slim coronaproof naar evenementen, als het weer kan

vrijdag, 5 februari 2021

Als de lente komt en de ontwikkeling van het coronavirus het toelaat, willen we het terras op. Als er een evenement is, willen we daarheen. Coronaproof, alstublieft. Amsterdam denkt na over mogelijkheden. En die zijn er. Ook de RAI experimenteert. Vrijdag 5 februari bezocht Victor Everhardt, wethouder Economische Zaken het evenementenconcept The Stage is Yours in RAI Amsterdam.

In de RAI is onder de noemer The Stage is Yours een hal coronaproof ingericht. Het concept is een voorbeeld van toepassingen waarmee op een verantwoorde manier sectoren als de evenementenbranche, de kunst & cultuur sector en de horeca slim, snel en veilig weer voor publiek open zouden kunnen, zodra de besmettingscijfers dit toelaten. Hal 12 biedt ruimte aan 800 congresdeelnemers, 1.175 bezoekers in (duo)theateropstelling of 300 personen aan ronde dinertafels.

Victor Everhardt: “Deze week presenteerde het Rijk een nieuwe routekaart coronamaatregelen met hierin ook versoepelingen, zodra dit mogelijk is. De maatregelen die daarin staan zijn heel algemeen, maar er kan zoveel meer. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van slimme technologie. Of met dit mooie initiatief van de RAI. Het is goed nieuws dat de komende maand wordt geexperimenteerd met evenementen. Laten we die inzichten en alle slimme ideeën van ondernemers in onze stad, samen met het Rijk, benutten om de Routekaart terug nog wat scherper te stellen. Want Amsterdammers moeten elkaar straks weer kunnen ontmoeten en ondernemers snakken naar perspectief. Het Rijk bepaalt het tempo, wij kijken hoe het slimmer kan.”

Slimme toepassingen helpen met het verminderen van besmettingsrisico, zoals een armbandje dat het bewustzijn van je afstand tot anderen kan vergroten, of een scherm dat aangeeft hoe dichtbij je bij anderen staat. Daarnaast biedt de brede inzet van sneltesten - en ‘Covid- paspoorten’, perspectief voor organisatoren van evenementen. In ieder geval staat Amsterdam in de startblokken om open te gaan, zodra het weer kan.

Het Stage is Yours concept in de RAI biedt beleving op maat en volgt hierbij de regels en richtlijnen die beschreven staan in het protocol RAI Amsterdam – Veilig, Verantwoord en Gastvrij.