COVID-19

COVID-update 12 november | Beperkte maatregelen voor evenementen in de RAI

vrijdag, 12 november 2021

De Nederlandse overheid kondigde vandaag, vrijdag 12 november, in een persconferentie nieuwe maatregelen aan om een einde te maken aan de toename van het aantal Covid-besmettingen in Nederland. Deze maatregelen, die in beperkte mate van invloed zijn op komende evenementen in RAI Amsterdam, zijn tijdelijk van aard en gaan zaterdag 13 november om 18:00 uur in.

Voor een periode van drie weken gelden de volgende maatregelen ten aanzien van evenementen in RAI Amsterdam:

  • Bij evenementen waar bezoekers geplaceerd worden, zoals bij congressen en theatervoorstellingen, wordt het maximum aantal bezoekers gesteld van 1250 per ruimte. Deze evenementen kunnen plaatsvinden van 06:00 tot 18:00 uur, muv theatervoorstellingen. Die zijn niet gebonden aan tijd.
  • Bij doorstroom-evenementen, zoals beurzen, geldt deze beperking niet. Ook deze evenementen kunnen plaatsvinden van 06:00 tot 18:00 uur.
  • In beide gevallen geldt dat het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs is vereist. Dit betekent dat een persoon ofwel volledig is gevaccineerd, een geldige negatieve Covid-test heeft (max. 24 uur geldig) of een geldig herstelbewijs heeft. Een geldige papieren versie van het coronatoegangsbewijs wordt ook geaccepteerd. Ook wordt een gezondheidscheck (triage) uitgevoerd.
  • Andersoortige evenementen, zoals festivals, zijn niet toegestaan.
  • Bij horeca-activiteiten tijdens evenementen wordt ook gewerkt met vaste zitplaatsen, met uitzondering van take away.

Maatregelen op andere locaties tijdens uw verblijf

Het houden van anderhalve meter afstand geldt op locaties waar een coronatoegangsbewijs niet wordt gebruikt om toegang te krijgen. Vanaf 13 november wordt een geldige coronatoegangsbewijs gebruikt om toegang te krijgen tot culturele locaties, zoals musea, bioscopen en theaters. Dit was al het geval in restaurants en cafés, waar vanaf 13 november een verplichte sluitingstijd geldt tussen 20.00 en 06.00 uur. Voor niet essentiële winkels is de sluitingstijd 18:00 uur. Het dragen van een mondkapje is verplicht om toegang te krijgen tot openbare locaties waar nog geen coronatoegangspas nodig is, zoals winkels, supermarkten en bibliotheken. Dit was al het geval bij het gebruik van het openbaar vervoer en op luchthavens.

Veiligheid voorop

Alle nodige maatregelen om een veilig en verantwoord evenement te borgen voor alle aanwezigen, worden in de RAI gehandhaafd. Dit in overeenstemming met onze organisatoren. Sinds september 2021 zijn evenementen weer mogelijk bij de RAI en blijven wij er alles aan doen om de hoge veiligheidsstandaard tijdens onze evenementen te handhaven. De nieuwe maatregelen worden momenteel doorgevoerd in onze protocollen. Het coronaprotocol voor organisatoren en exposanten wordt ook op onze website beschikbaar gemaakt.