Evenementen

Cisco Live! Europe komt in 2021 naar RAI Amsterdam

vrijdag, 31 januari 2020

Smart City Amsterdam wordt de komende drie jaar de gastheer van dit grootschalige Cisco-event

Cisco heeft RAI Amsterdam gekozen als locatie voor de jaarlijkse grootschalige gebruikersconferentie Cisco Live! Europe. Met ingang van januari 2021 is Smart City Amsterdam drie jaar lang de gastheer van ruim 18.000 bezoekers uit de hele wereld. De Europese editie van Cisco Live! is een belangrijke drijfveer voor innovatie, kennisuitwisseling en zakelijke groei in de regio. Cisco verwacht dat er in 2021 ruim 40 procent nieuwe bezoekers zullen deelnemen aan Cisco Live! Europe, waaronder vooral veel CxO’s en executives. Deze verschuiving in het type bezoekers van tech-georiënteerd naar zakelijk/management is een reflectie van de strategie van Cisco, waarbij de focus sterk op strategische services ligt.

De keuze voor Amsterdam is onder andere gebaseerd op de leidende positie die Nederland binnen Europa inneemt op het gebied van technologische innovatie, connectiviteit en zakelijk groeipotentieel. Daarnaast staat Nederland bekend om de uitstekende digitale infrastructuur en om het zeer actief en succesvol startup-ecosysteem. Tevens is Amsterdam Smart City een van de meest succesvolle smart city-projecten ter wereld en betekent dit event een aanzienlijke investering in Amsterdam, in lijn met de digitale agenda van de gemeente.

Gezamenlijke visie en ambitie digitale innovatie
Ook sluiten de visie en ambitie van RAI Amsterdam op het gebied van digitale innovatie naadloos aan op de visie en ambitie van Cisco en op het maatschappelijke Cisco DVN (Digitale Versnelling Nederland) programma. Met het DVN-programma wil Cisco innovatie in Nederland stimuleren via verschillende zakelijke en maatschappelijke initiatieven. Verder zal RAI Amsterdam in 2021 geavanceerde digitale mogelijkheden bieden waarmee bezoekers aan een hightech event zoals Cisco Live! kunnen rekenen op nieuwe, geavanceerde diensten en faciliteiten.

“Nederland en Smart City Amsterdam bieden een klimaat die innovatie op een ongekende wijze stimuleert en waar zowel grote als kleine bedrijven alles vinden dat zij nodig hebben om te groeien. In combinatie met de geweldige faciliteiten en onze succesvolle samenwerking over de afgelopen jaren, is RAI Amsterdam zonder twijfel de beste keuze voor Cisco Live! Europe. Ik ben er enorm trots op dat wij de vele duizenden bezoekers hier de komende drie jaar mogen verwelkomen”, zegt Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland.

Samen met Cisco is RAI Amsterdam ook bezig met de implementatie van een grootschalige WiFi 6 draadloze netwerkomgeving. Hiermee is de RAI de eerste beurs- en congresorganisatie in Nederland die overstapt op de nieuwe WiFi 6-standaard. Met dit nieuwe draadloze netwerk kunnen bezoekers beter en sneller bediend worden en krijgen ze de beschikking over nieuwe diensten en mogelijkheden. Daarbij valt onder andere te denken aan location-based diensten en 8K videostreaming. Daarnaast zal het WiFi 6-netwerk RAI Amsterdam operationele voordelen bieden, zoals meer mogelijkheden om het netwerk volautomatisch te optimaliseren voor verschillende doeleinden, waaronder ‘intent-based networking’.

“Events en congressen bij RAI Amsterdam draaien om het stimuleren van innovatie. Daarom zijn wij er volledig op gefocust om optimale condities te creëren voor ondernemerschap, kennisuitwisseling en waardecreatie. Zo zorgen wij ervoor dat de organisatoren van events hun doelstellingen kunnen realiseren. Onze geavanceerde faciliteiten en onze sterke link met Amsterdam bieden Cisco de perfecte condities om hun wereldwijde aanwezigheid en reputatie verder te vergroten en de relaties met klanten, partners en leveranciers te versterken”, zegt Paul Riemens, CEO bij RAI Amsterdam.